1. december: Keld Reinicke

Foto: Ricco Wichmann

Foto: Ricco Wichmann

[box type=”whitestroke” pb_margin_bottom=”yes” width=”1/1″ el_position=”first last”]

SAMS Julekalender 2014

Hver dag i december præsenterer SAMS en uddannet medievidenskaber i sit nuværende job. Vi håber, at det kan give et interessant og inspirerende indblik i, hvilke job der kan være i vente, når studietiden er forbi.

Glædelig jul og al held og lykke i denne eksamenstid.

[/box] [vc_column_text pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

45-årige Keld Reinicke er en erfaren mediemand, der selv bruger betegnelsen ’media executive’. Han arbejder blandt andet som programudvikler for produktionsselskabet Pineapple Entertainment, hvor han har sat sine fingeraftryk på kendte programmer som Live fra Bremen, Klipfiskerne, Natholdet og senest Monto Carlo på DR3. Derudover agerer Keld Reinicke også mediekonsulent for en række større danske virksomheder og underviser på Den Danske Filmskole. Keld Reinicke har både en bachelor og en kandidat i Film- og Medievidenskab fra Københavns Universitet, hvor han blev færdig i 1996.

Tre typiske arbejdsopgaver

  1. Undervisningsforløb på Den Danske Filmskole. På Filmskolen har vi lige haft et forløb om, hvor TV-serier bevæger sig hen. Her rykker Amazon virkelig frem med deres filmstudie, Amazon Studios – og som noget helt nyt har de skabt en software-funktion, hvor alle kan uploade manuskripter og få feedback på dem. På den måde opstår der et helt samfund omkring at udvikle TV-serier. Det synes jeg, er enormt interessant.
  2. Undersøgelse af Google Glasses. Jeg har lige undersøgt udviklingen af de ellers lidt latterlige Google-briller. Her er det interessant, at point-of-view er identisk med brillebærerens. Det betyder, at man kan lave nogle helt andre TV-fortællinger – for eksempel interessante dokumentarfilm. Så brillerne skal nok lige have en teknologisk chance, ligesom mobiltelefonen der først var klodset og stor, men så ’vupti’ – en Iphone. Måske er Google Glasses snart kun en prik på et par briller.
  3. Undersøgelse af mediebrug. En del af mit job består i, at jeg løbende undersøger danskernes mediebrug. Lige nu er det især interessant, hvor hurtigt Snapchat er vokset ud af ”skolegården”, og hvordan vi for eksempel ser DR bruge det. En anden ting er visning af videoer, hvor Facebook efterhånden er blevet større end Youtube. Generelt er levende billeder i høj grad rykket på nettet, og det er længere unormalt at leve uden et tv – heller ikke som mediestuderende.

Min fedeste arbejdsopgave
Det må være under udviklingen af Monte Carlo på DR3, hvor det kom frem, at Peter Falktoft er Star Wars-fan, og at han gerne ville have et hologram med i programmet – ligesom i Star Wars, når prinsesse Leia taler i form af en lille videofigur. Monte Carlo på DR3 er derfor det første program i Danmark med et hologram. Folk troede ikke, at det kunne lade sig gøre, men vi gjorde det, og det var rigtig sjovt. Det fungerer godt, og folk vil huske programmet for det, fordi det er noget visuelt helt nyt på tv. Og så er de deltagende også stolte af at være med som hologram.

[/vc_column_text]

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *