10. december: Henrik Gregor Knudsen

Foto: Agente Schlichtkrull / DR

Foto: Agente Schlichtkrull / DR

[box type=”whitestroke” pb_margin_bottom=”yes” width=”1/1″ el_position=”first last”]

SAMS Julekalender 2014

Hver dag i december præsenterer SAMS en uddannet medievidenskaber i sit nuværende job. Vi håber, at det kan give et interessant og inspirerende indblik i, hvilke job der kan være i vente, når studietiden er forbi.

Glædelig jul og al held og lykke i denne eksamenstid.

[/box] [vc_column_text pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

28-årige Henrik Gregor Knudsen har læst medievidenskab i både Aarhus og København, og har siden han dimitterede i 2012 arbejdet for DR. Efter at have været DR-studentermedhjælper og i praktik som tilrettelægger på Aftenshowet, fik han tilbudt et barselsvikariat og blev efterfølgende fuldtidsansat. I dag arbejder Henrik derfor som medieforsker på DR1 og er et af hovederne bag DRs programanalyser. Henrik er derfor en af dem, der holder øje med, hvilke DR-programmer du ser.

Tre typiske arbejdsopgaver

  1. At stå for analyse af tallene på DR1s programmer. Her handler det blandt andet om at holde øje med, hvordan seertallene udvikler sig, og hvem der ser hvilke programmer.
  2. Test af programmer. Herunder blandt andet test af dramaserier, livsstilsprogrammer og underholdning. Nogle af programmerne bliver testet på et tidligt stadie, inden de bliver sendt på tv. På den måde kan man nå at redigere i dem, så de bliver tilrettelagt bedst muligt – efter seernes ønsker. Derudover tester vi også programserier, der bliver sendt i flere sæsoner. Her ser vi på, om der for eksempel kan blive redigeret i nye sæsoner, så serierne bliver forbedrede.
  3. Ad hoc-analyser. Det vil sige generelle analyser af danskernes medieadfærd. Her bliver der blandt andet set på, hvordan folk bruger de sociale medier under tv-sening, og hvordan streaming påvirker danskernes sening af fiktion på tv.

Fedeste arbejdsopgave
Vi lavede en kæmpe undersøgelse under Eurovision Song Contest i maj måned, hvor vi på tværs af medier undersøgte samspillet mellem tv og internet. Den viste, at folk tog festen hjemme i stuerne med over på de sociale medier, hvor de delte deres personlige holdninger og erfaringer. Derudover har vi testet serien 1864, der her i efteråret har været DR1s primetime-dramaserie søndag aften. Inden serien blev vist på tv, testede vi den i en online fokusgruppe – en udvidet chatgruppe – hvor repræsentanter fik lov til at se to afsnit af serien, så vi kunne høre deres mening. Her handlede det om at vælge en forholdsvis bred skare af repræsentanter, fordi DR1 både skal ramme og tænke bredt i forhold til seerinteresse. Det var en ret sjov opgave.

[/vc_column_text]

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *