12. december: Jacob Ludvigsen

Foto: Ingen Kreditering

Foto: Ingen kreditering

[box type=”whitestroke” pb_margin_bottom=”yes” width=”1/1″ el_position=”first last”]

SAMS Julekalender 2014

Hver dag i december præsenterer SAMS en uddannet medievidenskaber i sit nuværende job. Vi håber, at det kan give et interessant og inspirerende indblik i, hvilke job der kan være i vente, når studietiden er forbi.

Glædelig jul og al held og lykke i denne eksamenstid.

[/box] [vc_column_text pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Jacob Ludvigsen, 31 år, har arbejdet som filmredaktør på Soundvenue, siden magasinet i februar i år udvidede med en filmredaktion. Her sørger han blandt andet for, at der bliver produceret anmeldelser, guides, interviews, features og nyheder om film og tv til det trykte magasin og til Soundvenue.com. Jacob Ludvigsen blev cand.mag. i Medievidenskab fra Københavns Universitet i 2011 efter at have suppleret studierne i København med fag i journalistik i Washington og arbejde på Filmmagasinet Ekko som skribent og, efter studierne, medredaktør.

Tre typiske arbejdsopgaver

  1. Idéudvikling til artikler. Det handler om at kigge ud i horisonten og se på, hvilke navne der er spændende at sætte fokus på, og hvilke tendenser der er i landskabet. I den forbindelse er en del af jobbet jo også at se film og tv-serier, så det går en del af min fritid med. Ved indhold til sitet foregår idéudviklingen i høj grad ved, at jeg sætter mig ind i, hvad der er aktuelt den kommende tid, men jeg får også gode input fra vores praktikanter (der er knyttet en-to praktikanter til redaktion, red.) og skribenter.
  2. Her trækker jeg blandt andet på fag om filmhistorie og fiktionsteori fra universitetet, som har givet en grundlæggende forståelse for, hvad film er, og for de historiske forløbere for de film, vi ser i dag. Derudover trækker jeg på de journalistiske fag, jeg havde, da jeg studerede i Washington – og ikke mindst på selv at være blevet redigeret godt og grundigt på Ekko.
  3. Redigering af skribenternes artikler. Som redaktør har man jo ansvaret for, at hele processen bliver fulgt til dørs – fra den første idé til, at artiklen er i magasinet eller på sitet. En afgørende fase er selve redigeringen af artiklen. Det foregår som regel ved, at skribenten sender et første udkast til mig, som jeg kigger igennem. Hvis det er lidt langt fra det, jeg havde forestillet mig, kommer jeg med nogle kommentarer. Så får skribenten det tilbage, og han arbejder kommentarerne igennem. Hvis artiklen er god, skriver jeg den igennem selv. Det vil sige, at jeg sørger for, at den passer til vores format, at grammatikken er korrekt, at sætningerne er gode og så videre.

Den fedeste opgave indtil videre
Helt overordnet har det fedeste været at starte noget nyt op og sætte mit præg på, hvilke film og tv-serier vi skal skrive om, og hvordan vi skal skrive om det. At starte fra scratch og finde ud af, hvad der er interesse for, og hvad, jeg selv synes, er fedt. Det har klart været den største opgave.

[/vc_column_text]

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *