14. dec.: Praktik hos DR & Den Store Bagedyst

[box type=”whitestroke” pb_margin_bottom=”yes” width=”1/1″ el_position=”first last”]

SAMS Julekalender

Hver dag i december bringer SAMS en hilsen fra en studerende i praktik. Vi håber det kan inspirere andre enten til at finde en spændende praktikplads, eller som en måde at se hvad andre studerende interesserer sig for.

Glædelig jul, og held og lykke i denne eksamenstid…

[/box] [vc_column_text pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Jeg hedder Line Grarup Ringgaard og læser på kandidatuddannelsen i Medievidenskab på Aarhus Universitet. I foråret var jeg i praktik på DR i afdelingen DR Livsstil, der er placeret i Aarhus. Jeg var under mit praktikforløb tilknyttet redaktionen, der producerede anden sæson af Den Store Bagedyst, der har været sendt her i efteråret på DR 1. Efter mit praktikforløb har jeg også hjulpet med produktionen af Den Store Julebagedyst, som sendes den 23. december.
Tre faste arbejdsopgaver

  1. Været den primære kontakt til de medvirkende igennem produktionsforløbet
  2. Fungeret som produktionsassistent under tv-optagelserne
  3. Været ansvarlig for indholdet af programseriens hjemmeside


Den fedeste opgave jeg er blevet stillet
En af de fedeste arbejdsopgaver under praktikforløbet var hele castingprocessen af deltagerne til Den Store Bagedyst. Det var en utrolig spændende, nervepirrende og helt igennem sjov oplevelse. At se, høre og opleve så passionerede amatørbagere brænde så meget for bagning og for at vise hele Danmark, hvad de duer til, det var virkelig inspirerende.

Samtidig har det også været interessant at følge de udvalgte deltagere i den udvikling, som de hver især gennemgik i løbet af programserien, både på et personligt og bageteknisk niveau. Det har været fedt at arbejde med så dedikerede deltagere, der bogstaveligt talt kæmpede med både blod, sved og tårer. Det gjorde det til en sand fornøjelse at lave tv.

Derudover var det givende at være en del af redaktionen lige fra præproduktion til postproduktion af programserien. Det betød, at jeg fik et indblik i mange forskellige arbejdsprocesser og kunne opleve både en tilrettelæggers, produktionsleders og en redaktørs spændende og nuancerede arbejdsliv.

Tunge teoribøger blev erstattet af hårdt, men sjovt arbejde! Og fedt har det været!

[/vc_column_text]

Udgivet
Kategoriseret som Jul, Nyhed

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *