15. december: Redaktionsassistent på P1

Marianne Bjørn Jørgensen læser Dansk og Film- og Medievidenskab på Københavns Universitet. Marianne arbejder som redaktionsassistent på P1 Morgen og Orientering ved Danmarks Radio.

3 faste opgaver på DR:

1. Afvikling af udsendelse. Jeg står op, mens du sover, for at lave live morgenradio. Fra kl. 05.30 skal der løbende printes manus, lægges lyd til afspilning, holdes styr på telefoner sammen med produceren, laves senderapport og sættes jingler på. Det er et job med fart og intensitet, hovedet skal holdes koldt, når vi er on air, og er der tekniske fejl i studiet, bliver det ekstra ‘spændende’. Der er meget, der kan gå galt, men for det meste kommer der tre gode og tætpakkede timers morgenradio ud af det, som klæder lytterne på fra morgenstunden med nyheder, baggrund, analyse, kultur og aktuel samfundsdebat.

2. Gæsterne skal have det godt. P1 Morgen har en del gæster i studiet, når vi sender fra klokken seks til ni. Der er alt fra dygtige historikere og passionerede rumforskere til søde ministre og fine ambassadører. Jeg får trænet mine small talk-evner. Nogle er afslappede, andre er nervøse, fælles for dem er, at de altid vil have kaffe! Jeg skal sørge for, at de kommer i studiet til tiden, og at de har lyst til at stå tidligt op en anden gang for at være med igen.

3. Artikler og lydklip skal på nettet. Dagens udsendelser fra P1 Morgen og Orientering skal klippes i bidder, så de ligger lytteklare på dr.dk. Journalisterne laver en artikel, som vi skyder ud på Facebook og Twitter. Det med Twitter er nyt, så følg med på @P1Morgen. Derudover KODA-rapporterer vi, laver aftaler med naturvejledere, henter post, drikker kaffe, opdaterer kildearkivet og arkiverer udsendelsen.

Den fedeste opgave på DR:

Afvikling af udsendelsen er det sjoveste – der er knald på og ikke to dage er ens. Gæsterne er også rigtig interessante og det er fedt at få lov til at møde de mange forskellige gæster, der brænder for hver deres sag. Fredag går vi i Selvsving på P1 Morgen – det er otte minutters radiosatire fra bedste skuffe, som får alle til at grine højlydt og sprede fredagsstemning.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *