18. december: Nynne Himmelstrup

Foto: CA A-kasse

Foto: CA A-kasse 

[box type=”whitestroke” pb_margin_bottom=”yes” width=”1/1″ el_position=”first last”]

SAMS Julekalender 2014

Hver dag i december præsenterer SAMS en uddannet medievidenskaber i sit nuværende job. Vi håber, at det kan give et interessant og inspirerende indblik i, hvilke job der kan være i vente, når studietiden er forbi.

Glædelig jul og al held og lykke i denne eksamenstid.

[/box] [vc_column_text pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Nynne Himmelstrup, 27 år, har siden maj i år arbejdet som kommunikations- og AC-medarbejder hos Venstre. Her er hun tilknyttet folketingsmedlemmerne Jane Heitman og Finn Thranum.
Nynne Himmelstrup blev færdig som cand. public. i februar i år og har en bachelor i medievidenskab fra Aarhus Universitet. Hun har suppleret sine studier med praktik hos venstrepolitikeren Michael Aastrup Jensen og på Jyllands-Posten samt med studiejob hos Venstre.

Tre typiske arbejdsopgaver

  1. Jeg fungerer lidt som en sekretær for Jane og Finn. Jeg laver for eksempel en del kalenderarbejde, hvilket vil sige, at jeg blandt andet har styr på deres mødeplanlægning, mødedagsordener, hvornår de skal på i Folketingssalen og deltage i paneldebatter.
  2. Jeg laver også en del kommunikationsarbejde. Finn skal snart holde oplæg på Aarhus Statsgymnasium, og min opgave er at forberede ham på Venstres nyeste politiske oplæg, områder, hvor Venstre adskiller sig fra regeringens politik og finde sager, som han kan markere sig på. Derudover skriver jeg skriver en masse debatindlæg og taler. I den forbindelse med den type arbejdsopgave researcher jeg en masse; laver mediesøgninger og finder så meget dokumentation som muligt, så Finn og Jane er godt forberedt. Det vigtigste for mig er, at dokumentationen er i orden, og at der er hold i det, de siger.
  3. Jeg arbejder også i en vis forstand med politikudvikling, på et lavpraktisk niveau. Jeg sidder for eksempel i øjeblikket og arbejder på politisk oplæg for Jane, men når jeg forbereder debatter og svarer på borgerhenvendelser, er jeg også nødt til at finde frem til, hvad Venstre mener på nogle konkrete områder, hvor man måske i forvejen ikke har en decideret politik. Jeg bestemmer ikke, hvad Jane og Finn skal mene om noget, men jeg kommer med oplæg til, hvordan de kan forholde sig til forskellige områder.

Det fedeste ved mit job
Jeg synes, at det var spændende at skrive Janes grundlovstale, for en grundlovstale skal være politisk, men den må heller ikke skræmme folk væk eller støde nogen. Det er en interessant genre, og jeg kan generelt godt lide at skrive taler, fordi man kan lege med sproget.

[/vc_column_text]

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *