19. dec.: Praktikant hos Angel Films og Angel Scandinavia

[box type=”whitestroke” pb_margin_bottom=”yes” width=”1/1″ el_position=”first last”]

SAMS Julekalender

Hver dag i december bringer SAMS en hilsen fra en studerende i praktik. Vi håber det kan inspirere andre enten til at finde en spændende praktikplads, eller som en måde at se hvad andre studerende interesserer sig for.

Glædelig jul, og held og lykke i denne eksamenstid…

[/box] [vc_column_text pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Mikkel Friis Guldborg Lund, 3. semester på kandidat-uddannelsen Filmvidenskab ved Københavns Universitet. Jeg har siden august 2013 været i praktik hos filmselskabet Angel Films under datterfirmaet Angel Scandinavia, som arbejder med filmdistribution.

Tre faste arbejdsopgaver

  1. Logistik, organisering og kommunikation: Når de forskellige filmtitler skal distribueres til de danske biografer, er det ofte min opgave at holde styr på, hvilke titler der er sendt til hvilke biografer og sørge for, at filmene når rundt til alle de biografer, der skal spille dem. Dette indebærer at jeg koordinerer og fastlægger forsendelsesplaner, der bestemmer den enkelte films vej gennem det danske biograflandskab. I denne forbindelse er jeg løbende i kontakt med de danske biografer, både per telefon og mail, for at sikre mig at forsendelseslisten bliver fulgt og udrede eventuelle problemer, der måtte opstå.
  2. En stor del af arbejdet hos Angel Films indebærer, at jeg hjælper med at beslutte hvilke markedsføringstiltag, der skal fremme publikums opmærksomhed på den enkelte film. Dette arbejde indeholder en lang række forskellige opgaver, da der er stor forskel på filmene der distribueres, og om der er tale om markedsføring rettet mod biograf eller DVD-distribution. I arbejdet med markedsføringen af biograffilm arbejder jeg typisk med indhold til sociale medier, planlægning af premieredatoer, vurdering af filmens plakatdesign, vurdering af markedsføringsstrategier som f.eks. outdoor-marketing, konceptudvikling af hjemmesider til filmene, planlægning af gallapremierer etc.. I tilfælde af DVD-distribution er jeg med til at komme med idéer til filmens DVD-cover og producerer selv teksten, der skal stå på disse.
  3. Pressekommunikation Jeg udarbejder pressemateriale til de forskellige film, og sørger for at tage imod pressekorpset ved diverse pressevisninger. Jeg sørger for at opdatere Angel Films officielle hjemmeside med pressemateriale, billedmateriale, plakater mm. og er generelt med til at sørge for, at pressen har, hvad de skal bruge, når de skal lave omtale på de forskellige film.

Den sjoveste opgave jeg er blevet stillet
Planlægningen af gallapremieren på filmen Borgman, som et led i markedsføringen af filmen, har været udfordrende og ofte også rigtig sjov. Jeg har været medarrangør på hele gallaarrangementet i Grand Teatret og har fundet sponsorer i form af den Hollandske ambassade i Danmark og Heineken, hvor jeg har styret kommunikationen og planlægningen med begge instanser. Dertil har jeg været til møde med Grand Teatrets ledelse og planlagt begivenheden, og jeg har stået for udsendelse af invitationer og fordeling af billetter i salen. Arbejdet med gallapremieren har testet mine organisatoriske og kommunikative evner på en måde, jeg synes har været rigtig givende og spændende.

[/vc_column_text]

Udgivet
Kategoriseret som Jul, Nyhed

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *