19. december: Pia Majbritt Jensen

Bret Salinger Photography

Foto: Bret Salinger Photography

[box type=”whitestroke” pb_margin_bottom=”yes” width=”1/1″ el_position=”first last”]

SAMS Julekalender 2014

Hver dag i december præsenterer SAMS en uddannet medievidenskaber i sit nuværende job. Vi håber, at det kan give et interessant og inspirerende indblik i, hvilke job der kan være i vente, når studietiden er forbi.

Glædelig jul og al held og lykke i denne eksamenstid.

[/box] [vc_column_text pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

For 40-årige Pia Majbritt Jensen sluttede den daglige gang på universitetet ikke, da hun efter en bachelor i spansk blev kandidat i medievidenskab i 2003. Efter at have arbejdet med PR i et par år, valgte hun nemlig at skrive en ph.d. fra 2004 til 2007, og siden har hun været ansat på Aarhus Universitet.

Tre typiske arbejdsopgaver

  1. Undervisning. Det består primært af forelæsninger og vejledning, som 50 % af min arbejdstid går med.
  2. Forskning. Yderligere 40 % af min arbejdstid går med at forske – herunder indsamling af empiri, publikationer og deltagelse i konferencer, forskernetværk og projekter.
  3. Administration. De resterende 10 % af min arbejdstid går med administrative opgaver i min stilling som international koordinator på IÆK (Institut for Æstetik og Kommunikation).

Min mest interessante arbejdsopgave
Det bedste ved mit job er helt sikkert, at man har en stor frihed i sit arbejde (hvilket jeg savnede, da jeg arbejdede med PR), og at man får mulighed for at samarbejde med andre forskere – også internationalt. Personligt har det betydet, at jeg har rejst en del med mit arbejde. Det absolutte højdepunkt er lige nu, hvor jeg er i gang med at koordinere receptionsstudier af danske dramaserier i landene Tyskland, Storbritannien, Australien, Brasilien, Tyrkiet, USA og Japan sammen med en række danske og udenlandske forskere. En kæmpe udfordring og en kæmpe fornøjelse på én og samme tid.

[/vc_column_text]

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *