2. december: Loader hos DR og pedel ved it-virksomhed

Mikkel Ingwar Karlsen studerer Medievidenskab på 5. semester i Aarhus, og er netop nu ved at skrive sin bachelor. Ved siden af studiet har Mikkel to jobs: Loader ved Danmarks Radio, og pedel af gudsnåde ved it-virksomheden Klestrup Partners A/S.

3 faste faste arbejdsopgaver hos DR:

1. Mit studiejob hos DR er præget af “hænder og fødder”-opgaver. I udgangspunktet har jeg 6 timer fast ugentligt  hvor jeg registrer optagelser ind på DR’s servere. Det fungerer ved, at jeg tager de hukommelseskort eller videobånd, fotograferne har haft med på optagelse, og smider dem ind på serveren via en computer og programmet AVID (som også blev nævnt til SAMS Seminar 2012).

2. Yderligere er jeg fast loader på “Kender du typen” og ofte også “Hammerslag”. Disse optagelser kommer i et format, der hedder DIGIBETA, som mest af alt minder om et over-sized VHS-bånd. Her kører optagelserne ind på serveren i 1:1, hvilket betyder, at jeg kan sidde og se med på alle de uredigerede optagelser, der bliver lavet, MED lyd!

3. Desuden kan jeg blive bedt om at køre en bil til lokation X, hente og bringe tidspressede tv-værter, bringe udstyr ud til eksempelvis “Den store bagedyst” og hjælpe eksperter i fjernstudiet i Aarhus.

3 faste faste arbejdsopgaver hos Klestrup Partners:

1. Klestrup Partners A/S er en forholdsvis ung it-virksomhed, der har oplevet stor fremgang de seneste seks år, hvor virksomheden også har vundet seks Børsen-Gazeller i træk! Denne succes smitter af på mit arbejde, da virksomheden har et meget uformelt arbejdsmiljø, hvor der er plads og råd til fjolleri og sjov. På kontoret i Aarhus, der i øvrigt ligger i en baggård overfor Incuba, er der ansat 10 mand, og mine opgaver består typisk i at sørge for frokost, ofte i form af en stor jydsk rugbrødsbuffet!

2. Herudover er mine opgaver meget spredte, og kan være alt fra at hente kaffe hos vores faste leverandør, til levering og opsætning af udstyr hos kunder, over i medarbejdertransport. Typisk vælger jeg dog at fokusere på, at miljøet på kontoret er spændende og velfungerende. Her er oprydning og indretning vigtige komponenter, hvorfor jeg ofte og længe bruger tid på at rydde op efter kontorets mindre ordensorienterede “nørder”.

3. Indkøb af sækkestole, boksebolde med mere indgår også i jobbeskrivelsen! Desuden har vi på kontoret en stor savlende hund, der ofte også giver anledning til sjov og ballade.

Den fedeste opgave jeg er blevet stillet ved DR:

På DR er mange af opgaverne på overfladen mundane, men jeg får ret tit et lille ekstra indblik i mange af de arbejdsgange, der er i et mediehus. Desuden er jeg tit nødt til at kaste mig ud i nogle ikke-alt-for-godt-koordinerede opgaver, så det stiller krav til gå-på mod og vilje til at turde spørge om råd og hjælp. Helt konkret er jeg dog blevet tilbudt at lege personlig chauffør for Neel Rønholt i et par dage, i forbindelse med optagelserne til netop “Den store bagedyst”.

Den fedeste opgave jeg er blevet stillet ved Klestrup Partners:

Min tid hos Klestrup startede for fire år siden, hvor jeg over en weekend hjalp til med re-installation af en røvfuld PC’er i Herning. Siden har jeg været ansat sådan lidt on-off, men har nu været fast på kontoret i godt to et halvt år. Af sjove opgaver er der mange. Alt fra at stille en komplet 30-mandslejr op på Skanderborgfestival, til at bistå med fejlfinding og installation af 600+ maskiner til en international rengøringskoncern. Sidstnævnte involverede også flere engelske-sprogede opkald med en administrerende supporter fra Østrig, og koordinering med en salgsansvarlig. Det er altid fedt at få lagt noget ansvar i hænderne, og giver om ikke andet, en god portion erfaringer.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *