21. december: Rundviser og receptionist hos TV 2 Kvægtorvet

Néte Aggerholm Gerlach har læst “Marketing, branding og kommunikation” på tilvalg, men tager nu en kandidat i medievidenskab ved Syddansk Universitet i Odense. Néte arbejder også som rundviser og receptionist hos TV 2 på Kvægtorvet.

3 faste opgaver som rundviser:

1. På TV 2 er rundviserne i kontakt med 6.000-7.000 gæster hvert år. Det
gør, at man som rundviser, er en af de TV 2-ansatte, som oftest er i direkte
kontakt med TV 2’s seere og brugere. Derfor er en af mine vigtigste opgaver
at ”sætte ansigt” på TV 2, samt fortælle historien og processerne bag
Danmarks mest sete tv-station. Hertil skal jeg besvare spørgsmål om
virksomheden, og så vidt muligt indvie gæsterne i hele mediemaskineriet,
som er grundlaget for TV 2’s kanaler.

2. Ved hver rundvisning skal jeg helt lavpraktisk sørge for forberedelserne til rundvisningen, for eksempel starte teknikken, sætte sodavand frem, gøre studiernes redaktioner opmærksom på, at der kommer gæster på besøg og eventuelt lave aftaler med værter eller andre ansatte, som gerne vil give gæsterne et indblik i en typisk arbejdsdag.

3. Som rundviser er det også mit job, at rundvisningen afvikles hensigtsmæssigt i forhold til arbejdspladsen TV 2. Det vil sige informere gæsterne om. at de skal holde sig samlet, at der gerne må fotograferes og at man ikke må pille ved diverse knapper og kulisser.

Den fedeste opgave som rundviser:

De fedeste oplevelser afhænger meget af rundvisningens karakter, og i hvor høj
grad jeg føler, at rundvisningen lever op til gæsternes forventning. I forbindelse med Tour de France i 2011 havde jeg en rundvisning, og da jeg stod ud for TV 2-Sportens glaspartier og fortalte, begyndte sportsredaktionen bag mig, at rejse sig op og råbe. Pludselig stod jeg overfor en hel gruppe råbende gæster, og kunne bekræfte råbene ”Massestyrt!” på tv-skærmene. De cykelsportsinteresserede gæster og den engagerede redaktion, kunne her fornemme deres fælles interesse og passion for Tour de France, hvilket var en fed oplevelse (trods min begrænsede interesse for cykelsporten).

Læs om Nétes opgaver som reception ved TV2 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *