20. december: Tanja Mattrup

Foto: Katrine Reinhold Pedersen

Foto: Katrine Reinhold Pedersen

[box type=”whitestroke” pb_margin_bottom=”yes” width=”1/1″ el_position=”first last”]

SAMS Julekalender 2014

Hver dag i december præsenterer SAMS en uddannet medievidenskaber i sit nuværende job. Vi håber, at det kan give et interessant og inspirerende indblik i, hvilke job der kan være i vente, når studietiden er forbi.

Glædelig jul og al held og lykke i denne eksamenstid.

[/box] [vc_column_text pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

31-årige Tanja Mattrup er ansat i DRs B&U-afdeling som produktionsleder. Det er derfor hendes opgave at sørge for, at tingene klapper, når forskellige børne- og ungdomsprogrammer bliver optaget. Tanja har en kandidat i Medievidenskab fra Aarhus Universitet, hvorfra hun dimitterede i 2011.

Tre typiske arbejdsopgaver

  1. Produktionsplanlægning. Jeg lægger (i samråd med produceren) dagsplanen for, hvilke prøver og optagelser vi skal nå i løbet af en dag, så alle på produktionsholdet ved, hvad der skal ske hvornår. Jeg er med på settet og holder øje med, om vi overholder tidsplanen, og hvor vi kan speede up, hvis vi er kommet bagud.
  2. Ansvar for praktiske faciliteter. Jeg er med på møder med diverse eksterne samarbejdspartnere, så vi sammen sikrer at strømforhold, netværk, parkeringsforhold, diverse offentlige tilladelser mv. er på plads, når vi skal optage ude i landet. Det er også mig, der sørger for catering, så produktionen får noget at spise på de rigtige tidspunkter, og jeg sørger for, at der er booket hotelovernatning til holdet, hvis vi ikke kan nå hjem inden for reglerne for arbejds-/hviletid.
  3. Regissør/indspilningsleder. På større produktioner løber jeg rundt med headset på, som forbinder mig direkte med produceren i vores OB-sendevogn. Jeg fungerer som producerens forlængede arm og forsøger altid at være et skridt foran for at gøre praktiske ting klar, så vi kan komme hurtigt videre, når vi har en given optagelse i kassen. En del af denne opgave er også at sørge for ro på settet, at råbe ’alle klar til optagelse – værsgo!’ og generelt sørge for, at alle hele tiden ved, hvad der skal ske.

En arbejdsoplevelse, jeg ikke glemmer lige foreløbig
Jeg var med på et live-børneprogram, som afholdte intimkoncert med Rasmus Seebach på en skole i København. Produceren ville gerne teste kameravinkler, og bad mig om at hoppe op på scenen og ’lege Rasmus’, så kamerafyrene havde noget at filme. Der var fuld skrald på Seebach på lydanlægget, og jeg gik all-in på en inderlig lip-sync af diverse Seebach-hits, mens jeg hoppede rundt på scenen som en anden popstar, iført headset og skrig-orange regnfrakke. Og det er selvfølgelig i dette øjeblik, at Rasmus Seebach kommer ind i skolegården… Den gode Seebach tog det med et stort smil og kommentaren: ”Fedt mand, nu ved jeg, hvem jeg skal ringe til, næste gang jeg får brug for en afløser til én af mine koncerter!”.

[/vc_column_text]

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *