21. december: Maria Bach Sørensen

Foto: Folkekirkens Nødhjælp

Foto: Folkekirkens Nødhjælp

[box type=”whitestroke” pb_margin_bottom=”yes” width=”1/1″ el_position=”first last”]

SAMS Julekalender 2014

Hver dag i december præsenterer SAMS en uddannet medievidenskaber i sit nuværende job. Vi håber, at det kan give et interessant og inspirerende indblik i, hvilke job der kan være i vente, når studietiden er forbi.

Glædelig jul og al held og lykke i denne eksamenstid.

[/box] [vc_column_text pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

30-årige Maria Bach Sørensen er cand.mag. i Medievidenskab, som hun har læst i Aarhus og København. Hun blev færdiguddannet i 2012 og arbejder i dag for Red Barnet som kommunikationsarbejder, hvor hun har ansvar for frivilligkommunikation og løser en bred skare af kommunikationsopgaver.

Tre typiske arbejdsopgaver

  1. Tage hånd om frivillige. Det består blandt andet i at skrive nyhedsbreve og artikler og i at være projektleder og redaktør for vores intranet for frivillige. Lysten til at være frivillig er vigtig, så familier og børn får den bedst mulige hjælp. Men det er samtidig vigtigt, at de frivillige kan blive vejledt ordentligt, og det skal vores kommunikation og vores kontakt med dem gerne afspejle.
  2. Opstart af Red Barnets Instagram-profil. Jeg har været med til at starte Red Barnets Instagram-profil og arbejdet meget med hvilken stil og tone, vi ønsker at fremstille. Det er vigtigt, at indholdet er ’likeable’, så følgerne kan få en fornemmelse af, hvorfor Red Barnet eksisterer, og hvad vi gør. Der skal være mulighed for at kunne følge med i billeder og sandfærdige, barske historier. Generelt har mediet en stor værdi for Red Barnet – især når vi arbejder med børn, og med de sociale medier er der meget at tage fat på i forhold til unge og cybermobning og selvfølgelig også i vores internationale arbejde.
  3. Forskellige kommunikationsopgaver. Som kommunikationsmedarbejder bliver man generelt kastet ud i mange forskellige arbejdsopgaver i løbet af en dag. Det er derfor svært at planlægge arbejdsdagen, fordi man kan risikere, at der pludseligt sker en katastrofe ude i verden. Her er det aktuelle Ebola-udbrud et eksempel på, når det er nødvendigt at reagere hurtigt og viderekommunikere med det samme.

En af mine mest interessante arbejdsopgaver
Red Barnet laver indsamling hvert år, og jeg har i den forbindelse stået for kommunikationen mellem indsamlingsledere og distriktsledere ved at skrive informationsbreve. Derudover står jeg for alle vores hvervemails. Hele kernen i og formålet med landsindsamlingen er, at jo flere indsamlere man skaffer, jo flere børn kan man hjælpe ude i verden. Det er et element, der er med til at gøre opgaven udfordrende og spændende, fordi man lægger så meget engagement, arbejde og sjæl i den. Derudover handler det om at lave en god strategi og en god kampagne, der kan hjælpe indsamlingen i den rigtige retning. Hvornår skal man sende hvad ud? Hvilken vinkel skal man lægge? Og hvilke billeder skal der bruges? Der ligger så mange tanker bag, og der er så mange mennesker, der skal i spil for at sikre, at alt er, som det skal være. Det er med til at gøre opgaven udfordrende og til tider frustrerende, men det er også det, der gør det sjovt.

[/vc_column_text]

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *