22. december: Anders Fuchs

Foto: Taus Abildgaard

Foto: Taus Abildgaard

[box type=”whitestroke” pb_margin_bottom=”yes” width=”1/1″ el_position=”first last”]

SAMS Julekalender 2014

Hver dag i december præsenterer SAMS en uddannet medievidenskaber i sit nuværende job. Vi håber, at det kan give et interessant og inspirerende indblik i, hvilke job der kan være i vente, når studietiden er forbi.

Glædelig jul og al held og lykke i denne eksamenstid.

[/box] [vc_column_text pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

32-årige Anders Fuchs er cand. mag. i medievidenskab fra Københavns Universitet, hvorfra han dimitterede i 2009. I dag arbejder han som udviklingsproducent på Nordisk Film TV, hvor han er med til at udvikle nye tv-programmer og -formater og sælge dem til danske såvel som udenlandske tv-broadcastere.  

Tre typiske arbejdsopgaver

  1. Det, jeg laver mest, er at udvikle tv-programmer. I den forbindelse ser jeg meget på, hvad der fungerer i udlandet, og jeg taler med redaktører og programchefer på tv-kanalerne om, hvad de kunne tænke sig. Nogle gange dukker idéerne op af sig selv. Så mødes jeg med de andre udviklingsproducenter på Nordisk Film TV og vores kreative direktør og diskuterer, hvordan tv-programmerne skal se ud.
  2. Jeg bruger også en stor del af min tid på at forberede præsentationer af de koncepter, vi har udviklet. Det indebærer en del skrivearbejde, men nogle gange laver vi også en video, der viser, hvad vores idé går ud på.
  3. Endelig præsenterer jeg så vores idéer for tv-kanalerne. I det hele taget er jeg tæt kontakt med tv-kanalerne under hele processen. Jeg kan have ti projekter kørende på én gang, så jeg holder møder med dem ofte, cirka to gange om ugen, og jeg snakker dagligt med i hvert fald én fra kanalerne. Det er vigtigt for mig, at kanalerne får ejerskab over projekterne, så jeg sørger for at holde dem orienteret løbende.

Den fedeste opgave indtil videre
Den største og fedeste opgave for nylig var, da vi fik lov til at lave Knæk Cancer for TV2. Det var en personlig fed ting for mig, fordi jeg havde været med til at sælge det, og en stor opgave for Nordisk Film TV at få det solgt. Vi var i konkurrence med en række andre produktionsselskaber, og hele huset arbejdede på projektet. Min rolle var så at samle det sammen. Det var en fedt at kunne bevise, at man kunne producere et så stort show, for det gik jo rigtig godt.

[/vc_column_text]

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *