24. dec.: Runner på TV 2s julekalender ”Tvillingerne og Julemanden”

[box type=”whitestroke” pb_margin_bottom=”yes” width=”1/1″ el_position=”first last”]

SAMS Julekalender

Hver dag i december bringer SAMS en hilsen fra en studerende i praktik. Vi håber det kan inspirere andre enten til at finde en spændende praktikplads, eller som en måde at se hvad andre studerende interesserer sig for.

Glædelig jul, og held og lykke i denne eksamenstid…

[/box] [vc_column_text pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Henriette Knudsen læser Medievidenskab på 9. semester på Aarhus Universitet. I foråret var hun runner for Deluca Film, der står bag TV 2s julekalender ”Tvillingerne og Julemanden”.

Tre faste arbejdsopgaver

  1. Et fast morgenritual var at stå meget tidligt op for at køre den første skuespiller i sminken. Sommetider skulle der også laves morgenmad til de filmfolk, som skulle møde ekstra tidligt ind. Første runner på settet skulle ligeledes tænde for produktionens livsnerve; kaffemaskinen.
  2. At åbne, lukke og flytte location. Hver morgen og aften skulle vores location åbnes og lukkes, og der skulle ryddes op efter dagens optagelser. 40 mennesker roder rigtig meget, når alt foregår i et højt tempo. Hver gang vi skulle skifte location, var det ligeledes runnernes opgave at sørge for, at alle vores ting blev flyttet, så holdet var klar til at filme igen næste morgen. Det betød rigtig lange arbejdsdage, når vi havde locationskift. Vi fik dog efterhånden lært at pakke (og tømme) en varebil på rekordtid.
  3. Runnerens opgave er ligeledes at fornemme stemningen på selve settet, så produktionsafdelingen har mulighed for at gøre arbejdsdagen lidt bedre for det frysende filmhold. Eksempelvis kunne en kop varm kakao og et stykke chokolade betyde rigtig meget for holdet, når de havde stået ude i frostvejr i 10 timer.

Den fedeste opgave jeg er blevet stillet
Jeg kan ikke nævne én bestemt opgave der skiller sig ud, da hele oplevelsen har været meget speciel. Selvom min praktik ikke var så fagligt rettet, vil jeg virkelig anbefale, at man ikke lader sig afskrække af praktiske arbejdsopgaver. Hvis man brænder for filmbranchen, er det fantastisk at starte som runner, da man kommer rundt på hele produktionen og oplever alle facetter af dét at lave tv. Man opdager hurtigt, at alle afdelinger på en tv-produktion skal fungere og samarbejde – ellers er der intet, der fungerer. Alle personer og alle funktioner er uundværlige – selv den runner der står tidligt op for at lave kaffe. I kraft af at man har kontakt til alle funktioner på produktionen, får man skabt sig et rigtig godt netværk, hvilket har stor betydning i filmbranchen.

[/vc_column_text]

Udgivet
Kategoriseret som Jul, Nyhed

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *