25 april: Dokumentarens redigerede virkelighed

SAMS stiller skarpt på iscenesættelse og brugen af virkemidler i dokumentarfilm. Hvor går grænsen? Det vil fem garvede dokumentar-entusiaster debattere ved aftenens arrangement d. 25. april på KUA

Alle med interesse i dokumentargenren kan deltage gratis debatarrangementet og være med, når filmproducenten Ebbe Preisler styrer slagets gang.

Arrangementet varer fra kl. 18-22, så tag en madpakke og en ven med under armen.

Debatpanelet har hver især medbragt et klip fra en af deres udvalgte produktioner, som vil indgå i debatten. Derudover har SAMS inviteret en række særlige gæster, som vil byde ind i debatten.

Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål i salen og på Twitter.

Selvom det ikke er en nødvendighed, vil vi opfordre jer til at se debatdeltagernes film på vimeo, youtube eller filmstriben, da vi referer til filmene i løbet af aftenen og kun viser små klip.

Debatpanel

Ib Bondebjerg, professor i film- og medievidenskab ved Københavns Universitet.
Ib Bondebjerg har været bestyrelsesformand for Det Danske Filminstitut og leder af to større forskningsprojekter. Han er ekspert i europæisk film og mediekultur samt dokumentarismens teori og historie. Derudover har han skrevet bøger om dokumentarisme, blandt andet ”Virkelighedsbilleder og Den moderne danske dokumentarfilm” (2012).

Signe Byrge Sørensen, dokumentarfilmproducent 
Signe Byrge Sørensen startede Final Cut for Real sammen med Anne Köhncke i juni 2009 og er siden udvidet. Signe Byrge Sørensen er uddannet cand.comm. og har taget de europæiske filmproducer-kurser Eurodoc og EAVE. Hun har arbejdet som producer i SPOR Media frem til 2004, og i Final Cut Productions Aps frem til 2009. Signes seneste produktioner er “The Act of Killing”, “The Human Scale” og “Travelling with Mr. T.”.

Sine Plambech, antropolog
Sine Plambech er uddannet antropolog. I 2006 smeltede hendes arbejde sammen med dokumentarfilmproduktion, for at formidle research-arbejdet ud til at bredere publikum. Det har resulteret i filmene ”Fra Thailand til Thy” og ”Fra Thy til Thailand” – instrueret af Janus Metz og baseret på Sine Plambechs feltarbejde. Sine Plambech har siden selv været instruktør på filmen ”Trafficking”. Hendes næste film sætter fokus på menneskehandel og humanitært arbejde i Nigeria.

Mette Heide, producer for Plus Pictures
Mette Heide har blandt andet produceret og fungeret som co-producer på filmen ”The Queen of Versailles”.

Boris Bertram, instruktør
Boris Bertram er uddannet dokumentarfilminstruktør fra Den Danske Filmskole og har enkandidat i Socialpsykologi og Kommunikation fra RUC. Han har instrueret enrække TV-dokumentarer for både DR og TV 2. Han står blandt andet bag ”Tankograd”, som han vandt prisen ‘Bedste lange dokumentar’ ved ArtDocFest Moscow. Hans nyeste produktion er dokumentaren fra 2013 om Bush, Blair og Foghs beslutning, som ledte op til Irakkrig – ”Krigskampagnen”. Se dokumentaren her.

Praktiske oplysninger

Tid og sted
Torsdag d. 25. april kl. 18-22
KUA, Njalsgade 76, Auditorium 22.0.11.

Pris og tilmelding
Arrangementet er gratis

Normalt kræver tilmelding et medlemskab af SAMS, men dette arrangement er åbent for alle.
Hvis du gerne vil være SAMS-medlem og deltage i vores andre arrangementer, kan du købe et medlemskab for kun 50 kr. + gebyr. Læs mere om, hvordan du bliver medlem her.

Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte Pernille Møller fra SAMS Kbh på tlf. 253459878

[button colour=”accent” type=”slightlyroundedarrow” size=”medium” link=”http://sams.clubcommander.com/events/EventDetails.aspx?ID=85f7c33f-87c3-425b-aa45-16d4f87bd161″ target=”_blank”]Online tilmelding[/button]

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *