5. dec.: Digital konsulent hos Seismonaut

[box type=”whitestroke” pb_margin_bottom=”yes” width=”1/1″ el_position=”first last”]

SAMS Julekalender

Hver dag i december bringer SAMS en hilsen fra en studerende i praktik. Vi håber det kan inspirere andre enten til at finde en spændende praktikplads, eller som en måde at se hvad andre studerende interesserer sig for.

Glædelig jul, og held og lykke i denne eksamenstid…

[/box] [vc_column_text pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Som praktikant hos Seismonaut har jeg været både assisterende og ledende på projekter med få faste arbejdsmønstre. Jeg vil derfor fokusere på tre typer af opgaver, jeg har haft hos det digitale konsulenthus:

  1. Som social medie-praktikant har jeg selvfølgelig haft et fokus på sociale medier. Da jeg kom til opstartede vi en social medie-redaktion på tre mand til at varetage den eksterne kommunikation på Seismonauts egne sociale medieplatforme. Vi udviklede derfor en strategi og et sæt retningslinjer og jeg har gennem efteråret holdt ugentlige mandagsmøder, redaktions- og evalueringsmøder samt sørget for indholdsproduktionen og community management til Seismonauts Facebook-, Twitter-, LinkedIn- og Instagram-profil.
  2. Som praktikant i et mindre konsulenthus bliver man sat til at assistere på en masse småopgaver – en af disse var ”det kreative indholdsteam” til idéudvikling og produktion af indhold til Rådet for Sikker Trafik’s Facebook-kampagne, Stop Spritkørsel (læs mere her), med 130.000 følgere.Opgaven var blandt andet at arbejde med målgrupper, hjælpe med brainstorm og tage med på møder med eksterne grafikere og videojournalister.
  3. Efter nogle måneder som assistent på opgaver har der også været plads til selvstændige projekter. Jeg stod eksempelvis for Seismonauts sponsorydelse til Aarhus School of Global Education i form af 3 workshops med sparring og rådgivning om skolens brug af digitale medier, som mundede ud i en leverance af et strategipapir og digital værktøjskasse til indholdsplanlægning og community management.


Den fedeste opgave jeg er blevet stillet
Selvom min praktikperiode hos Seismonaut tæller mange fede opgaver, var den fedeste helt klart Digitalt Generationsmøde på Silkeborg højskole for Digitaliseringsstyrelsen.

Hvor usexet det end lyder, blev jeg inddraget for at hjælpe med at udtænke program og stå for det praktiske. Det resulterede dog i, at jeg udviklede øvelsesdesignet til eftermiddagsworkshoppen for 120 unge og gamle med ”Digitaliseringen” som omdrejningspunkt – og jeg faciliterede mødet på selve dagen.

Dér fik jeg lov at føle mig som en professionel proceskonsulent, og generationsmødet var en succes (læs mere her).


Bonusinfo – Seismonaut leder faktisk lige nu efter en ny praktikant til de her seje opgaver. Ansøgningsfristen er på søndag den 8. december, og jeg kan stærkt anbefale at prøve lykken: http://bit.ly/SocialMediePraktikant

[/vc_column_text]

Udgivet
Kategoriseret som Jul, Nyhed

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *