6. dec.: Universitetspraktikant på Ultra Nyt i DR

[box type=”whitestroke” pb_margin_bottom=”yes” width=”1/1″ el_position=”first last”]

SAMS Julekalender

Hver dag i december bringer SAMS en hilsen fra en studerende i praktik. Vi håber det kan inspirere andre enten til at finde en spændende praktikplads, eller som en måde at se hvad andre studerende interesserer sig for.

Glædelig jul, og held og lykke i denne eksamenstid…

[/box] [vc_column_text pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Mit navn er Tine Werngreen Jørgensen, og jeg læser Medievidenskab på 5. semester ved Syddansk Universitet. Jeg arbejder som universitetspraktikant på børne-nyhedsprogrammet Ultra Nyt ved Danmarks Radio.

Tre faste arbejdsopgaver:

  1. Min primære arbejdsopgave er at lave udsendelsernes Kort Nyt – også det vi kalder VO’er (Voice Over). Det er meget forskelligt, hvor mange Kort Nyt jeg skal lave om dagen, men en typisk udsendelse har ca. 3-4 stykker. Opgaven går helt enkelt ud på at skrive speaken til nyheden og klippe billeder sammen, så der også er noget visuelt for børnene at forholde sig til, når værten læser nyheden højt.
  2. Research er også noget jeg gør hver dag – i mere eller mindre grad. For at kunne lave dagens Kort Nyt, skal jeg selvfølgelig researche på historierne. Men jeg researcher også på nyheder hver morgen, når jeg møder ind, for når klokken bliver 8.45, holder vi et redaktionsmøde, hvor alle på redaktionen kan byde ind med de nyheder, som de synes kunne være relevante for dagens udsendelse.

    Derudover bliver jeg af og til også sat til at researche for journalisterne. Det kan f.eks. være, hvis de er presset på tid og har brug for hjælp, eller hvis de skal foretage en større rundringning for at indsamle informationer til en given nyhed – så er det også her jeg kan hjælp til.

  3. Dagen afsluttes altid med en afvikling, hvor vi går i studiet og laver dagens udsendelse. Her tager jeg producer-assistent-hatten på, og mine opgaver er så at lægge titler på udsendelsen. Så når Poul Andersen snakker, er det mit job at sørge for, at en grafik med hans navn kommer op på skærmen. Derudover er jeg også ansvarlig for tiden, og jeg skal her holde øje med at udsendelsen hverken går over eller under tid.

Den fedeste opgave jeg er blevet stillet
At lave mine egne indslag har helt klart været det sjoveste. Her har jeg ind imellem fået lov til at komme ud og interviewe børn og voksne, og efterfølgende sidde i redigeringen og klippe billederne sammen og speake indslaget. Det adskiller sig meget, fra de Kort Nyt jeg plejer at lave, samtidig med at jeg virkelig bliver udfordret på det journalistiske felt – og det er noget, jeg synes er super fedt.

[/vc_column_text]

Udgivet
Kategoriseret som Jul, Nyhed

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *