8. december: Analytiker ved TV2

Sofie Bruhn har taget sin bachelor i Medievidenskab i Aarhus, men har nu rykket teltpælene op og er flyttet til København. Her starter hun på kandidaten til februar. Det sidste halve år har Sofie arbejdet som studentermedhjælper ved TV2’s Analyseafdeling 30 timer om ugen.

3 faste arbejdsopgaver:

1. Opdatering af nøgletal.
Ugentligt opdaterer jeg en række rapporter over seertal og topprogrammer fra den forgangne uge.

2. Udarbejdelse af seerprofiler og programevalueringer.
Programafdelingen på TV2 skal jævnligt have analyser af deres programmer. Her kigger jeg på seertal, seerdemografi og nogle gange også seernes egne evalueringer via kvantitative spørgeskemaundersøgelser.

3. Kampagne evalueringer.
Vi skal garantere vores annoncører, at deres kampagner har en effekt på TV2. Derfor sender jeg en kendskabsundersøgelse ud til den relevante målgruppe og spørger ind til en række parameter, hvorved vi kan sige om kendskabet til den relevante annoncør er blevet stærkere efter at have annonceret på TV2’s kanaler.

Den fedeste opgave jeg er blevet stillet:

Der lander generelt rigtig mange spændende opgaver på mit bord og det er fedt at få lov til at arbejde med tv på denne måde.
To opgaver har dog været særligt fede at have fingrene i. Dels har jeg været med til en række fokusgrupper, hvor vi havde rekrutteret grupperne ud fra Minerva segmenterne for at finde ud af om segmenterne havde forskellige tv-præferencer, ligesom vi ved, at de har livsstil. Et fantastisk spændende og sjovt indblik i seere og segmenter.
Den anden opgave fylder faktisk på mit skrivebord lige nu. TV2 har for første gang i år dedikeret en hel uge til kræft med Knæk Cancer ugen og den skal nu evalueres. Her skal seertal og andet seerdata fra tv-meter sammenholdes med en stor spørgeskemaundersøgelse, så vi kan sige noget om, hvordan ugen blev modtaget, og hvad der var godt og mindre godt ved tiltaget og de enkelte udsendelser.

Sofie arbejder til daglig med analyse af TV2’s kanaler, seere, reklameblokke og enkelte programmer. Hendes analyser bruges blandt andet til debat om til- og fravalg i TV2’s kommende programudbud.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *