9. december: Astrid Haug

Kristian Brasen

Foto: Kristian Brasen

[box type=”whitestroke” pb_margin_bottom=”yes” width=”1/1″ el_position=”first last”]

SAMS Julekalender 2014

Hver dag i december præsenterer SAMS en uddannet medievidenskaber i sit nuværende job. Vi håber, at det kan give et interessant og inspirerende indblik i, hvilke job der kan være i vente, når studietiden er forbi.

Glædelig jul og al held og lykke i denne eksamenstid.

[/box] [vc_column_text pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Astrid Haug, 36 år, har læst Medievidenskab i Aarhus. I 2005 blev hun færdig med sin kandidat og arbejder i dag som selvstændig rådgiver inden for sociale medier og digital strategi samt som formand for Dansk Kommunikationsforening. Derudover er Astrid Haug forfatter til to bøger om sociale medier, blandt andet Sig du kan li’ mig, som udkom i oktober i år, så det er meget muligt, at du har stødt på hendes navn før.

Tre faste arbejdsopgaver

  1. Jeg hjælper kunder med at lave en digital strategi. Det er en proces, hvor jeg afholder møder og workshops med kunden. Der er også en del skrivearbejde i forbindelse med at udforme strategien, ligesom der kan være en del arbejde i at hjælpe med at implementere strategien.
  2. Jeg rådgiver bestyrelser og direktioner om, hvordan de kan inddrage sociale medier i deres organisation og ledelse, så det understøtter de resultater, de gerne vil opnå.
  3. Jeg er tit ude og være gæsteunderviser på universiteter og uddannelsessteder. Her underviser jeg i strategisk brug af sociale medier, hvor jeg blandt andet tager udgangspunkt i modellerne fra min bog.

Den fedeste opgave, jeg er blevet stillet
Jeg har fået mulighed for at lave en digital strategi for en dansk virksomhed på internationalt plan. Det er sjovt, fordi jeg skal kigge ud over Danmarks grænser og se sociale medier i et større perspektiv. Jeg er stadig midt i processen, men jeg håber, at jeg står tilbage med en glad kunde samt nogle nye svar på, hvordan danske virksomheder kommer ud i verden via de sociale medier.

[/vc_column_text]

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *