Den forbundne forbruger

Client: 24. årgang, #1 Date: 24. marts 2015 Tags: http://issuu.com/samsonnet/docs/samson__1_marts_online2

Forbundet

I denne udgave af SAMSON sætter vi fokus på den forbundne forbruger. Sagen er, at stadig flere områder i vores liv finder sted med et medies mellemkomst: når vi gør karriere, skal finde den eneste ene, være sammen med vennerne eller planlægge vores næste møde med studiegruppen. De senere år er vi i stigende grad blevet forbundet via medierne – de sociale medier har accelereret tendensen i en grad, vi ikke har set siden udbredelsen af internettet, og med smartphonen i lommen er vi forbundet som aldrig før.

Vi mener dog at kunne spotte en begyndende eftertænksomhed i forhold til brugen af de sociale medier. Nyhedens interesse synes ikke længere at gøre sig gældende i helt samme grad som for bare fem år siden. Flere i vores omgangskreds – inklusiv os selv – er begyndt at tænke over, hvad vi egentlig får ud af at bruge de sociale medier frem for at kaste os hovedkulds ud i opdateringer, likes, kommentarer og så videre. Senest kunne Politiken fortælle, hvordan en gruppe unge er begyndt at holde sociale medier-fri en dag om ugen.

Pointen er ikke, at vi skal droppe forbundetheden fuldstændig. Pointen er blot, at det måske er sundt at reflektere over, hvad vi egentlig får ud af de sociale medier. Bevidst vælge til og fra ud fra vores individuelle ønsker og behov og ikke kun bruge dem, fordi andre gør det. Hvem følger du egentlig på Instagram og hvorfor? Gør det dig glad eller ked af det? Får du stress, eller bliver du glad hver gang mobilen bipper?

Husk, at du selv bestemmer, hvor meget du bruger de sociale medier, og hvad du bruger dem til!

Med disse ord ønsker vi dig god læsning i denne udgave af SAMSON, der samtidig er vores første udgivelse i rollen som redaktører. Vi vil gerne takke de mange mennesker på SAMSON-redaktionen – uden deres indsats, var der intet SAMSON.

Kolofon

Ansvarshavende chefredaktør

Maria Mørch Brinkmann Skytte

Chefredaktør

Line Kjær Røge

Skribenter i dette nummer

Simone Skaarup Rosengreen, Katrine Lassen, Maja Agerskov Hermansen, Vicki Rasmussen, Nana Grandt, Marie Stoltze, Line Kjær Røge, Maria Mørch Brinkmann Skytte, Rasmus Rørdam Lund

Fotograf

Ditte Seitzberg

Forsidemodel

Karoline Bering Bindesbøll Jakobsen

Korrektur

Alexandra Bendixen

Vicki Kragh Pedersen

Layout

Rasmus Rørdam Lund

Cecilie Sara Cholewa

Julie Lykke Ottesen

Illustrator

Cecilie Sara Cholewa

Webredaktør

Cecilie Sara Cholewa

Rasmus Rørdam Lund

 

Artikler i dette nummer