Det forbudte medie

Client: 20. årgang, #2 Date: 17. juni 2011 Tags: http://bit.ly/1lwphvG

Street art - set forbade medie

Som medie- og kommunikationsstuderende er det sikkert og vist, at du på et tidspunkt i løbet af din uddannelse bumper ind i den abstrakte udmelding: ’alt er kommunikation – alt er et medie’.

Når man ser ud over medielandskabets bølgende bakkedrag, er der også noget om snakken. Hvert blogindlæg, tv-udsendelse og radiofeature kommunikerer noget til os i både form og indhold – det forventer vi også som publikum.

Det sker imidlertid også, at vi bringes i vildrede over formater og fænomener, hvor vi ikke kan afkode afsender, indhold eller budskab. Grænsebrydende formater som vi ikke kan kategorisere kunst, fakta eller fiktion, men som i stedet placerer sig i en gråzone som både-og.

Når guider således viser os rundt i ”paradis” kan det være komplekst at definere formatet og afsenderen – og om der i det tilfælde overhovedet er noget budskab udover at sælge flere rejser med Star Tours.

SAMSON har i dette nummer taget fat i et noget udskældt fænomen, der også bryder grænser – nemlig ’street art’. Kunstformen kan findes overalt i byrummet og udsmykker – eller hærger – byer overalt i verden.

Kan dette medie defineres som kunst eller udvander vi begreber, når vi kommer alt ind under samme hat? ER alt kommunikation eller udvander det også kommunikationsstuderende og medarbejderes faglighed?

Spørgsmålet er, hvor vigtigt det er at definere og putte i kasser. På SAMSON vil vi i stedet opfordre til at nyde de flotte billeder, vi har udvalgt til dig. Eller se dig omkring, og nyd hvordan din by, dine omgivelser og dine venner kommunikerer forskellige budskaber til dig hele tiden.

Kolofon

Ansvarshavende redaktører

Signe Trier Simonsen
Mia Schou Johansen

Skribenter i dette nummer

Mette Schmidt, Simon Warnich, Mia Schou Johansen, Thomas Moberg, Iben Sander Christensen, Jeppe Knudsen, Rasmus Gam Andersen, Peter Kragh Jensen, Rikke Schubart

Layout

Jonas Kirkegaard
Helle Vedel Laursen

Korrektur

Peter Rothoff Højholt