Mediebranchen

Client: 23. årgang, #2 Date: 26. oktober 2014 Tags: http://issuu.com/samsonnet/docs/samson_oktober_2014_issuu

Hvad skal du så bagefter?

Jeg kan huske, at jeg følte en kæmpe lettelse, den dag brevet kom fra Aarhus Universitet, og jeg endelig kunne svare på mors, vennernes og studievejlederens spørgsmål: ”Hvad skal du læse?” Men knapt havde jeg sat mine ben på medievidenskab i Aarhus, før det gamle hv-spørgsmål blev erstattet af det nye og langt sværere spørgsmål: ”Hvad skal du så bagefter?”

I dag har de fleste uddannelser ikke bare ét facit, men kan snarere føre dig i mange forskellige – og ofte uforudsete – retninger. Det handler om dygtighed, held og om at skille sig ud fra mængden af andre medievidenskabere, kommunikationsstuderende, journalister og folk, der bare lige har dén X-faktor, som mediebranchen altid sukker efter. Og så handler det om at finde ud af, hvad man vil, og hvordan man kommer derhen.

I dette nummer af SAMSON stiller vi skarpt på din fremtidige arbejdsplads – mediebranchen. Vi giver dig guiden til at finde din første praktikplads og strør stjernestøv i en lækker fotoreportage fra Hollywood. Du kan også møde skuespilleren, bloggeren og medietilrettelæggerstuderende Carla Mickelborg til en ærlig snak om at vinke farvel til flinkeskolen og stå ved sig selv i medieræset.

Målet er ikke, at du skal kunne svare på, ”hvad du skal bagefter,” når du har læst dette nummer af SAMSON. Målet er, at du med den størst mulige overbevisning og entusiasme i stemmen kan sige til den næste, der spørger dig: ”Det ved jeg ikke. Men jeg ved, at jeg glæder mig til at finde ud af det!”

Afslutningsvis vil vi – Nete og Johanne – sige farvel til redaktørstolen efter halvandet år med SAMSON. Vi har haft en fantastisk dejlig tid, hvor vi fik muligheden for at sætte vores præg på magasinet og sætte alle vores dygtige skribenter, fotografer og layoutere i centrum. Uden jer, intet SAMSON. Chefredaktørjobbet har åbnet nye døre for os begge ind i branchen, som ingen af os kunne have forestillet os, da vi startede. Hvad SAMSON skal efter os, ved vi ikke, men vi kan allerede nu røbe, at Line Kjær Røge og Maria Mørch Brinkmann tager over som chefredaktør, og vi glæder os til at finde ud af, hvor det bærer SAMSON hen.

Tak for nu og god læselyst.

Nete Green Johannsen og Johanne la Cour,

Chefredaktører SAMSON

Kolofon

Chefredaktører

Nete Green Johannsen

Johanne La Cour

Redaktør

Line Kjær Røge

Webredaktør

Rasmus Rørdam Lund

Skribenter

Johanne La Cour, Line Kjær Røge, Cecilie Neve Sørensen, Karina Them, Søren Lund, Anne Rosendahl, Nana Davida Kring, Vicki Søby Rasmussen, Nete Green Johannsen

Fotografer

Simon Højmark

Christina Vasby

Layout

Rasmus Rørdam Lund

Cecilie Sara Cholewa

Korrektur

Alexandra Bendixen, Vicki Kragh Pedersen, Katrine Reinhold Pedersen, Line Ringgaard, Rasmus Rørdam Lund

Tak til

Julie Daugaard, Malene Fischer Skjødt, Signe Trier Simonsen, Mette Vittrup Schmidt

Mediebranchen