Mediedøgnet

Client: 22. årgang, #1 Date: 8. april 2013 Tags: http://bit.ly/10KCd5O

Du er omringet af slærme

Mediedøgnet. Det klinger af en velkendt melodi. De sidste 25 år har vi fået tudet ørerne fulde af, at medierne er overalt, og særligt internettet eksploderer og ændrer vores hverdagsritualer og sociale adfærd. Alligevel er temaet aktuelt som aldrig før. Sociale medier, internet-tv og apps har gjort os afhængige af de mobile skærme; smartphone, tablet og laptop, der aldrig er længere end en armslængde fra os. Faktisk viser en undersøgelse foretaget af Google, at 90 procent af al vores interaktion er skærmbaseret.

“Skærmene” er årets trend 2013!

I dette nummer af SAMSON sætter vi fokus på et skærmmedie, som er presset af internettets galopperende udvikling og fleksibilitet, men som stadig er danskernes foretrukne fællesskab. Tv’et.

Vi ser på broadcasternes nye tiltag i kampen for overlevelse: Nye børne- og ungdomskanaler, slow-tv og programplanlæggerens rolle i en tid, hvor sendingen bliver mere og mere fragmenteret.

Vi diskuterer også, hvordan de mobile skærme har betydning for vores tilstedeværelse i det fysiske rum, for vores intimitet med kæresten og ikke mindst påvirkning på hukommelsen.

I Mig og mine medier giver vi dig et flig af Esben Bjerres mediedøgn. Og endelig afslører vi, hvordan medieforskere bruger hemmelige agenter til at kortlægge danskernes medieritualer om morgenen.

Til sidst vil vi benytte lejligheden til at takke af som redaktører og byde velkommen til Nete Green Johannsen, Johanne la Cour, Anne Ravn og Morten Jeppesen, der overtager redaktørsædet fra 1. maj. Vi er sikre på, at de vil arbejde videre med SAMSON som et fagligt og aktuelt mediemagasin.

Rigtig god læselyst!

Kolofon

Chefredaktører
Christine Ilsøe, ansv.
Julie Daugaard

Redaktører
Anne Ravn
Morten Jeppesen

Skribenter i dette nummer
Else Svensgaard, Sarah Bruun Hedegaard, Sanne H. Christophersen, Julie Daugaard, Johanne la Cour, Nete Green Johannsen, Rikke Ebsen, Marianne Bjørn Jørgensen, Helene Trappe, Emil Denieul, Nana Grandt, Marie Lindberg Hansen, Jeppe Sixten Thrane, Ane Liebing Bjørndal, Katrine Hermansen og Pernille Fruensgaard Øe.

Layout
Jonas Kirkegaard

Korrektur
Vicki Kragh Pedersen
Anne Kristine Hundahl Mikkelsen
Alexandra Bendixen

Forsidefoto
Benjamin Lund

Webredaktør
Jonas Kirkegaard

Artikler i dette nummer