Medier – kan vi leve uden?

Client: 21. årgang, #3 Date: 1. november 2012 Tags: http://bit.ly/XJ1DVa

Medier – kan vi leve uden?

Medier fortæller os hvilken vintergarderobe, vi skal anskaffe os. Hvilke køkkener, vi skal købe. Hvor vores venner er. De holder os med selskab på cyklen, i bussen og i toget. De underholder os fredag aften. De er der lørdag nat på dansegulvet, og når vi tjekker ind på McDonalds på vej hjem. Og de sætter os ind i verdens sultkatastrofer og fodboldresultater søndag morgen. Vores virkelighed er spækket med teknologi, og vi bruger den hele tiden. Flere undersøgelser viser, at vi er afhængige af at være online. Har vi ikke mulighed for at logge på Facebook eller tjekke sms’er og mails, viser stresssymptomer sig. Medierne er vores hverdag! Kan vi leve uden? Og bør vi leve uden?

I dette nummer af SAMSON undersøger vi, hvilken betydning medialisering af hverdagen har for vores børns læring, for reklamebureauernes vilkår, for kvinders syn på sig selv, for udviklingsarbejdet i Afrika, og ikke mindst for dem, som egentlig bare gerne vil være offline.

Vi ser også på de to aktuelle underholdningsprogrammer ’Voice’ på TV2 og ’Husk lige Tandbørsten’ på DR1, og stiller skarpt på, om det lykkes programmerne at underholde og engagere de sofaramte danskere. Mød også strategisk direktør for Envision, Anne Glad, og find inspiration til ny faglitteratur.

Rigtig god læselyst!

Kolofon

Ansvarshavende redaktører
Christine Ilsøe
Julie Daugaard Pedersen

Skribenter i dette nummer
Nete Green Johannsen, Else Svensgaard, Sarah Bruun Hedegaard, Peder Lyager Jensen, Julie Daugaard Pedersen, Line Kjølhede, Mette Kjærgaard Mørksted, Anne Olesen, Stine Vedsted, Christine Ilsøe, Jeppe Sixten Trane, Johanne Højbjerg, Iben Christensen, Anja Block Olsen, Kathrine Reinhold Pedersen, Stine Harritsø, Kasper Dalby, Merethe Vestergaard, Mette Valbjørn Skøtt, Christian Rudbeck, Johanne la Cour , Anne Ranegaard Clausen, Louise Lorentsen Sandø Lund og Stig Hjarvard

Layout
Jonas Kirkegaard
Marie Lindholm Stoltze

Korrektur
Trine Bartholomæussen Stevn
Vicki Kragh Pedersen
Anne Kristine Hundahl Mikkelsen

Artikler i dette nummer