Medier og valg

Client: 20. årgang, #3 Date: 16. oktober 2011 Tags: http://bit.ly/1siI4ic

Medier og valg - Magtens ansigter

Medier fortæller os hvilken vintergarderobe, vi skal anskaffe os. Hvilke køkkener, vi skal købe. Hvor vores venner er. De holder os med selskab på cyklen, i bussen og i toget. De underholder os fredag aften. De er der lørdag nat på dansegulvet, og når vi tjekker ind på McDonalds på vej hjem. Og de sætter os ind i verdens sultkatastrofer og fodboldresultater søndag morgen. Vores virkelighed er spækket med teknologi, og vi bruger den hele tiden. Flere undersøgelser viser, at vi er afhængige af at være online. Har vi ikke mulighed for at logge på Facebook eller tjekke sms’er og mails, viser stresssymptomer sig. Medierne er vores hverdag! Kan vi leve uden? Og bør vi leve uden?

I dette nummer af SAMSON undersøger vi, hvilken betydning medialisering af hverdagen har for vores børns læring, for reklamebureauernes vilkår, for kvinders syn på sig selv, for udviklingsarbejdet i Afrika, og ikke mindst for dem, som egentlig bare gerne vil være offline.

Vi ser også på de to aktuelle underholdningsprogrammer ’Voice’ på TV2 og ’Husk lige Tandbørsten’ på DR1, og stiller skarpt på, om det lykkes programmerne at underholde og engagere de sofaramte danskere. Mød også strategisk direktør for Envision, Anne Glad, og find inspiration til ny faglitteratur.

Rigtig god læselyst!

Kolofon

Ansvarshavende redaktører

Signe Trier Simonsen
Mia Schou Johansen

Skribenter i dette nummer

Mads Albers, Jeppe Knudsen, Jacob Bay Johansen, Helle Vedel Laursen, Jonas Kirkegaard, Signe Trier Simonsen, Josefine Aggeboe, Mia Schou Johansen, Mette Lemcke, Stig Hjarvard

Layout

Jonas Kirkegaard
Helle Vedel Laursen

Korrektur

Peter Rothoff Højholt