Medier = sandhed?

Client: 27. årgang, #2 Date: 4. december 2018 Tags: https://bit.ly/2Ed7coT

Sandhed i medier

Fortæller medierne os altid sandheden?

Medierne har historisk set været både samfundets og individets største kilde til ny viden, inspiration og måske vigtigst af alt information. Disse efterhånden mangeartede medier skildrer med både visuelle og skriftlige virkemidler verden omkring os og leverer konstant nye materialer, vi som individer skal kunne forholde os til. Som et kludetæppe af små farverige lapper stof tager vi disse informationer ind og forsøger at danne os et samlet billede af nyheder, trends og samfundsværdier. Faktum er dog, at disse medier ikke altid udlægger den rene sandhed, men i stedet modificerede eller direkte løgnagtige informa- tioner til os. Men hvilke medier kan man stole på? Og hvordan kan man reelt skille sandt fra falsk? Disse overvejelser blev baggrunden for denne udgivelse af SAMSONs tema – nemlig ”Medier = sandhed?”.

Med dette nummer har vi i SAMSON-redaktionen begivet os ud på en rejse, hvor vi i høj grad har måttet granske medierne og sætte dem på en spids. I større omfang end nogen- sinde før bliver fænomener som click-bait og fake news kritiseret for at vægte fiktion og drama højere end fakta. Desværre oplever vi også en tendens, hvor mange, til trods for dette indholds ofte tvivlsomme karakter, hopper i fælden og tror på større eller mindre usandheder. At der overleveres noget falsk, og at folk køber ind i dette, er dog ikke alene begrænset til nyhedsmedierne. Også fremkomsten af sociale medier såsom Instagram tillader folk at skildre deres liv fra den helt rigtige vinkel, med det helt rigtige filter og i det helt rigtige øjeblik.

Som følge af vores mange dygtige skribenters koncentrerede arbejde, kan du som læser af denne udgivelse blandt andet dykke ned i en guide til at undgå catfishing på inter- nettet og forundre dig over, hvordan flere nye serier trækker paralleller til det virkelige samfund – selv inden hændelserne sker. Herudover kan du stille spørgsmålstegn ved, om sport i nutidens verden reelt set handler mere om sensationer end scoringer, og om vi ved hjælp af self-tracking virkelig får et bedre billede af vores reelle tilstand.

På baggrund af dette, vil vi give stafetten videre til to nye og talentfulde redaktører og takke vores mange frivillige for deres store og flotte indsats.

Med venlig hilsen,

Tonje Kromann Nissen & Nynne Kiesbye
Chefredaktører // SAMSON

 

Kolofon

Chefredaktører:
Tonje Kromann Nissen
Nynne Krogh Kiesbye

Redaktører:
Sofie Skov Rømer
Emma Louise Jensen

Skribenter:
Christian Beenfeldt Rothausen
Emma Louise Jensen
Mathias Christensen
Simone Korsgaard
Mette Harbo
Caroline Maria Rynord
Cecilie Wolf
Malene Christiane Bæk
Johanne Bech Rasmussen
Anja Bergholdt Andersen
Anne-Sofie Thiel
Camilla Broe Sørensen
Maria Larsen Ehrenreich

Layout:
Cecilie Blaabjerg
Ji Qi Lam

Korrektur:
Camilla Struck
Katrine Fink
Pauline Bønnerup Møller
Anne La Cour Thysen

Forside:
Christina Smedegaard Jensen

Webredaktør:
Mathilde Fahlberg