Når medier fanger

Client: 27. årgang, #1 Date: 14. april 2018 Tags: https://bit.ly/2HwZwwB

Medier – kan vi leve uden?

Oplever du også at blive fanget af medierne?

Nutidens medier er et fint og indviklet spind, i hvilket ethvert menneske risikerer at blive fanget. Fra den spæde start har medier overlevet på baggrund af folk. Uden folk til at lytte, se, læse, dele og kommunikere ville medier ikke have eksisteret som fænomen. Et fænomen der i dag er blevet så indflydelsesrigt, at det henvises til som den fjerde statsmagt. Det er derfor ikke overraskende, at idet medierne vokser sig større og forgrener sig ind i flere aspekter af liv, så oplever vi som mennesker nemmere at blive indfanget.

Normen er med tiden blevet, at vi helst ikke går uden for en dør uden vores smartphones, gratisaviserne nærmest flyder ved busstoppestederne, alle informationer om alt fra løn til sygdomshistorik tilgås online, og det gør lidt ondt på en stor del af befolkningen, hvis de går glip af fredagens afsnit af X-Factor. Den almene dansker er altså i kontakt med medier i en eller anden udstrækning hver dag. Men medier er mere end blot deres brug. For med brugen af medier følger så meget mere med, hvilket vi på SAMSON-redaktionen både ser og selv oplever. Derfor har vi med denne udgave under temaet Når medier fanger forsøgt at skildre forskellige sider – positive som negative – af mediernes fængende funktioner.

Derfor bringer vi dig alt fra en guide til at slippe din mobilafhængighed til en beskrivelse af opgøret mod de kropsidealer, som fremkomsten af sociale medier har bragt med sig. Vi beskæftiger os med sport – både fysisk og online – og hvorvidt man kan blive så optaget af sportsverdenen, at det hæmmer én i andre sammenhænge. Ydermere kigger vi tættere på konceptet clickbait, og hvordan mediernes fængende overskrifter stjæler vores opmærksomhed og stiller desuden spørgsmålet: hvis man allerede fysisk er fanget, kan medier så i virkeligheden være en frihed?

Med dette in mente ønsker vi dig en god læsning af denne udgave af SAMSON. Vi vil ydermere som redaktører gerne takke alle medvirkende til denne udgave for deres koncentrerede og imponerende indsats.

Med venlig hilsen,

Tonje Kromann Nissen og Nynne Kiesbye
Chefredaktører // SAMSON

 

Kolofon

Chefredaktører:
Tonje Kromann Nissen
Nynne Krogh Kiesbye

Skribenter:
Anna Katrine Guldbrandt Hansen
Camilla Struck
Christian Beenfeldt Rothausen
Emma Louise Jensen
Hanna Szwebs
Jonas Stenger Andersen
Mathias Christensen
Nynne Krogh Kiesbye
Sofie Skov Rømer
Tonje Kromann Nissen

Layout:
Simone Nørrebo Sørensen
Cecilie Blaabjerg

Korrektur:
Astrid Højmose Andersen
Laura Soelberg Ravn

Fotograf:
Christina Smedegaard Jensen

Forside:
Christina Smedegaard Jensen

Forsidemodel:
Christian Møller

Webredaktør:
Astrid Krogh Basse

Artikler i dette nummer