Nutidens privatliv – en online affære?

Client: 24. årgang #2 Date: 27. december 2015 Tags: http://issuu.com/samsonnet/docs/samson__2_december_-_web?e=1222816/31738666

Altid på...

Når alarmen ringer, løbes de sociale medier igennem som et fast morgenritual. Nyhederne på diverse netaviser optages i forlængelse med morgenkaffen, mens radioen summer i baggrunden. På farten fyldes høretelefonerne med de nyeste hits, mens vi kan takke mo- bilens navigationsfunktion for ikke at fare vild i de pulserende storbyer. Derudover letter et utal af andre mobilapps og internetsider vores dagligdag i alt lige fra bankoverførsler og online borgerservice til shopping, booking af fitnesshold og kontakt med vennerne.

Vores sociale relationer er altid lige ved hånden, og diverse online medier udgør et virtuelt mødested og samlingspunkt for vores venskaber, aktiviteter og private begivenheder.

I denne udgave af SAMSON sætter vi fokus på nutidens privatliv i et internetbaseret samfund. Online medier fylder i dag store dele af vores liv og daglige gøremål. Samtidig oplagres, opdateres og offentliggøres privatlivet og personlige oplysninger på internet- tet som aldrig før. Udarbejdelsen af denne udgivelse har fået os til at reflektere mere over nutidens mediebrug, og vi har fået dybere indsigt i problematikkerne ved vores opkobling til internettet. Det digitale er konstant i højsæde og er blevet en så integreret del af vores hverdag, at vi måske glemmer at tage højde for mulige konsekvenser deraf. Personlige oplysninger kan havne i de forkerte hænder, og i mange tilfælde er vi ikke selv herre over, hvem der har adgang til vores informationer, hvor længe indholdet er tilgængeligt, eller hvad det bruges til.

Pointen er ikke, at vi skal skræmmes af nutidens digitale lag. Pointen er blot, at vi skal være eftertænksomme, når vi gør private informationer offentlige. Vi skal være bevidste om hvilke oplysninger, der ubevidst kan være tilgængelige om os på internettet, og derud- over reflektere over, hvordan vi bedst selv sikrer vores privatliv og onlinedata.

Med disse ord ønsker vi dig god læsning i denne udgave af SAMSON. Vi ønsker samtidig som redaktører at takke alle medvirkende af denne udgivelse for deres flotte og ihærdige indsats.

Kolofon

24. årgang 

Nr. 2, december 2015 Oplag 300 + webudgivelse

SAMSON

c/o: Ansvarshavende chefredaktør, Simone Skaarup Rosengreen Paludan Müllers Vej 217
8200 Aarhus N
www.samsnet.dk samson@samsnet.dk

Chefredaktører

Louise Hahn Lauridsen
Simone Skaarup Rosengreen

Skribenter i dette nummer

Simone Korsgaard
Katrine Skov
Louise Hahn Lauridsen
Andreas Lunkeit
Simone Skaarup Rosengreen
Emilie Herskind
Cecilie Sara Cholewa

Layout

Jonas Kirkegaard

Korrektur

Fie Dierichen
Julie Mortensen
Vicki Kragh Pedersen

Forsidefoto

Sebastian Vistisen Toft

Forsidemodel

Anders Ørskov Witt Jensen

Illustrator

Emilie Herskind

Artikler i dette nummer