SAMSON er genopstået

Client: 20. årgang, #1 Date: 25. marts 2011 Tags: http://bit.ly/1lGwxb7

SAMSON er genopstået

I første sæson af Sex and the City, afsnit nummer syv, spørger Carrie i et skæbnesvangert øjeblik Mr. Big, om han vil stå stille med hende. Han svarer hende aldrig. Spørgsmålet kan synes latterligt. Uforståeligt. Men tænker man efter, er det at stå stille i nutidens kaotiske og evigt foranderlige verden næsten en umulighed. Verden – som den ser ud i dag – er altid på vej et sted hen. Den er ikke et statisk sted, men derimod midt i en evig becoming-proces. Verden har med andre ord en puls – og den slår hurtigere og hurtigere.

Ind i mellem alle disse pulserende strømme, forandringer og nye tendenser har vi nok alle – ligesom Carrie – et ønske om at stoppe op og prøve at identificere de hvirvelvinde, der rusker vores hverdag, og samtidig er med til at definere den. Vi ønsker et øjeblik af fastfrosset mening, der kan skabe en fælles referenceramme, hvor vi kan blive lidt klogere på verden omkring os.

Dette første nummer af SAMSON 2.0 hjælper, i samarbejde med årets SAMS-seminar, læseren med netop det. Vi stopper derfor op og forsøger at skabe et overblik over nogle af de nye kommunikative strømninger, der rammer os i hovedet hver dag. Det være sig viral markedsføring, nye teknologiske tiltag, der skal give os en lettere adgang til det offentlige, og markedsføring, der spiller på intertekstualitet i en grad, der får os til at vende os mod sund fornuft.

Men vejen til dette nummer har været lang. SAMSON er igennem de sidste to år blevet vendt på hovedet og er om nogen blevet offer for verdens rivende tempo. Da den økonomiske krise satte ind, gik SAMSON derfor ned sammen med aktiekurserne, danskernes forbrug og mange andre små virksomheder. Men nu er der liv igen, og den puls, der banker i SAMSON’s årer, er digital. Magasinet vil derfor ikke længere dumpe ind i din postkasse fire gange om året, men i stedet være at finde i din indbakke – din virtuelle postkasse.

De nye pulserende strømme udmønter sig også i nye praksisformer – nye måder at gøre tingene på, der skaber nye erkendelser og ny viden. Derfor har SAMS-seminaret i år fået ny form, hvor praksis er blevet inviteret indenfor i et forhåbentlig frugtbart møde med teori.

En ny form, et nyt udtryk, en ny puls for både magasin og seminar, men stadig den samme ambition om at skabe rum, der tager fat i medie- og kommunikationsaktuelle emner og behandler dem på de studerendes præmisser. Sammen kan vi med andre ord stå stille – om ikke andet så for et øjeblik.

Vi håber, at I vil træde ind i det nye rum sammen med os og skabe grobund for, at vi sammen kan fylde det ud med nye erkendelser, udfordre låste kategorier og have det rigtig sjovt i processen!

Kolofon

Ansvarshavende redaktører

Signe Trier Simonsen
Mia Schou Johansen

Skribenter i dette nummer

Lene Arentsen, Mette Vittrup Schmidt, Mia Schou Johansen, Malene Fischer Skjødt, Tine Karlshøj, Signe Trier Simonsen, Josefine Aggeboe, Jeppe Knudsen og Maria Bach Sørensen

Layout

Jonas Kirkegaard
Helle Vedel Laursen

Korrektur

Peter Rothoff Højholt