Stig Hjarvard

Protektor

Som forsker har jeg altid interesseret mig for mediernes samspil med kultur og samfund. Viden om medierne selv – deres teknik, organisation og genrer – er vigtig, men medievidenskaben bliver for mig først for alvor spændende, når vi kan bruge den til at sige noget om, hvordan medierne bidrager til oplysning og demokratisk deltagelse, eller hvordan kulturelle værdier og sociale relationer formes af mediernes mellemkomst. Medievidenskaben skal derfor forholde sig kritisk til mediernes virksomhed og levere fagligt funderet viden som modspil til de lidt for modeprægede synspunkter, der ofte præger den offentlige diskussion af mediernes rolle. Medievidenskaben skal også være et kreativt refleksionsrum, hvor vi kan hente inspiration til at blive dygtige til at bruge medierne – til oplysning, interaktion og underholdning.

Som lærer synes jeg naturligvis, at undervisning er et must for studerende, men man lærer allermest af faglige diskussioner, man selv opsøger og har ejerskab til. Derfor er en faglig forening for mediestuderende en rigtig god idé! Jeg er protektor for SAMS, fordi jeg ikke mindst vil støtte foreningens to hovedaktiviteter: årsmødet og bladudgivelsen. Vores medialiserede samfund har stærkt brug for mennesker, der både er dygtige til at bruge medierne og reflektere kritisk over, hvilken rolle medierne bør spille i kultur og samfund.

Stig Hjarvard er ph.d. og professor ved København Universitet, Institut for Medier, Erkendelse og Formidling. Læs mere her

Billede: Lizette Kabré, Universitetsavisen KU