Adventskalender: 2. søndag

“Hellere være rigtig god til få ting, frem for at være middelmådig til mange”

Lasse fra bloggen sidseloglasse.com fortæller i nedenstående interview om sit arbejde med influencers og brands på Bloggers Delight. Derudover giver han gode karriereråd til medievidenskabere under uddannelse.

Hvad er dit job og hvad indebærer det?
Jeg arbejder som Community Manager og Account Manager i Aarhus-afdelingen af Danmarks største bloggernetværk, Bloggers Delight. Vi matcher influencers med brands, der gerne vil markedsføre sig gennem kreative samarbejder med de influencers, vi repræsenterer. Mit job indebærer på den ene side at rekruttere nye influencers til vores netværk og at have en løbende dialog med de influencers, vi allerede repræsenterer. På den anden side indebærer det salg af kampagner til brands og virksomheder samt medie- og PR-bureauer i Midtjylland, som måtte have interesse i at arbejde med vores influencers.

Vejen til jobbet:
Jeg har selv blogget siden 2009 på bloggen sidseloglasse.com, som jeg har sammen med min kæreste, Sidsel. Derfor har jeg opnået en stor viden inden for netop influencer marketing og hvordan det har udviklet sig. Derudover har jeg selvfølgelig den akademiske ballast fra Medievidenskab samt erfaring fra tidligere jobs som blandt andet online marketing assistent (studiejob) og PR & marketing coordinator hos tøjmærket Minimum. Jeg har i høj grad oplevet, at min særlige viden inden for dette område koblet med min uddannelse har været udslagsgivende for, at jeg har kunne få det job, jeg har nu. Karakterer har ikke betydet det helt store, så hvis jeg skulle vælge enten at prioritere de højeste karakterer eller det bedste netværk, bliver det klart det sidste, da et godt netværk også er rigtig vigtigt i forhold til ens jobmuligheder. Især som Medievidenskaber, hvor man på nogle områder konkurrerer med andre kommunikationsuddannelser om de jobs, der nu er i branchen.

Dit bedste råd til en medievidenskaber:
Specialiser dig inden for ét eller to områder, som du interesserer dig mest for. Hellere være rigtig god til få ting frem for at være middelmådig til mange. Sørg for at få en masse erfaring fra praktikker, studiejobs, frivilligt arbejde og eventuelt egne projekter. Det giver pote, når du skal til at skrive dit CV. Sørg også for at pleje dit netværk på eksempelvis LinkedIn – gode kontakter er virkelig guld værd. Det kan ikke siges nok gange!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *