Adventskalender: 4. søndag


”Drop karakterræset”

Michael, der blandt andet er vært på TV2 Østjylland, fortæller i nedenstående interview om sin vej til sit nuværende job, hvor der er højt til loftet og plads til varierende arbejdsopgaver. Han anbefaler blandt andet en hel masse praktisk erfaring, som du kan læse nærmere om her.

Hvad er dit job, og hvad indebærer det?
Jeg er Projektleder & Vært på TV2 Østjylland. Som vært agerer jeg nyhedsoplæser på tv og er samtidig redaktør på dagen, hvor jeg har ansvaret for nyhedsudsendelserne kl. 18:15 og 19:30 på TV 2. Som projektleder sammensætter jeg teams, idéudvikler og tilrettelægger mediedækningen af events som fx NorthSide, Kommunalvalg og Royal Run på både tv, web, SoMe og public outreach. Derudover kan jeg også være projektleder, når vi skal udvikle nye formater eller workflow.

Oprindeligt blev jeg ansat som Digital Producer, hvor min opgave var at omdanne nyheder til content på SoMe. Denne funktion bestrider jeg dog af og til stadig, hvor jeg fx instruerer og klipper video eller laver grafisk design. Der er rigtig højt til loftet på TV2 Østjylland, og mit job rummer mange varierende og både kreative og planlægningsmæssige opgaver. Den ene dag står jeg foran kameraet nede i studiet, og den anden dag er jeg bagved kameraet, mens vi eksperimenterer med nye videoformater til Kapsejladsen.

Vejen til jobbet:
Det er formentlig min erfaring fra alle mine studiejobs, der har ledt mig til, hvor jeg er i dag. Jeg læste både BA og KA i Medievidenskab på AU, og ved siden af studiet gjorde jeg en dyd ud af at prøve flere brancher af og få et godt CV. Min praktik foregik som Digital Producer Trainee hos Hele Vejen og M2Film, mens jeg senere havde studiejob som Videoproducer & Projektkoordinator hos Isobar samt som Grafisk Designer hos iProspect – begge bureauer under Dentsu Aegis Network.

På AU har jeg arbejdet som Kandidatstudievejleder, Instruktor, Cheftutor, Mentor & Mentorkoordinator og siddet som Studenterrepræsentant i Studienævnet, Uddannelsesnævnet og Forretningsudvalget. Derudover har jeg sammen med nogle medstuderende produceret novelle- og kortfilm under vores eget produktionsselskab for at eksperimentere og opnå produktionsmæssig erfaring.

Alt dette ledte mig til mit første ”voksenjob” som Digital Producer & Motion Designer hos Slikhaar TV (verdens største medie inden for Men’s Hair & Grooming). Jeg er målrettet gået efter jobs, hvor jeg kunne udvikle mig ift. at koordinere, være kreativ og holde oplæg. Jeg har således stiftet bekendtskab med adskillige hverv gennem min studietid, hvorfor jeg nu kan fungere i mange forskellige roller hos TV2 Østjylland.

Bedste råd til en medievidenskaber:
1) Lær dig selv en masse praktiske skills ved siden af studiet – enten på egen hånd, i forbindelse med studieprojekter eller qua studiejobs. Det har gavnet mig betydeligt at blive en haj til Adobe Photoshop, Premiere og After Effects. Mediebranchens arbejdspladser efterspørger den slags kompetencer.

2) Udnyt studietiden til at prøve forskellige fagområder af. Find sammen med ligesindede medievidenskabere og start jeres egne projekter og eksperimenter med formater. Studiet giver ikke så megen praktisk erfaring før kandidaten, så udnyt sammen med dine medstuderende, at I er, hvor I er, og at I har tiden sammen nu og her.

3) Deltag i alle de sociale og faglige arrangementer, du kan opstøve både i og uden for studiemiljøet. Tag til SAMS-seminarer, foredrag, på virksomhedsbesøg eller deltag i Carat Case Competition. Udforsk mediebranchen og skab dig et netværk. Men sørg også gerne for at blive tutor, instruktor eller lignende i studiemiljøet, så du lærer en masse spændende folk at kende på tværs af årgangene. Det gør studietiden meget sjovere, og engang kommer du til at skulle trække på netop dette netværk.

4) Drop karakterræset. Jeg har erfaret mig, at karakterer er komplet ligegyldige for erhvervslivet (med mindre man ønsker at blive ph.d.’er). Faktisk kan det vise sig svært at sælge sig selv med alt for høje karakterer, da potentielle arbejdsgivere risikerer at se dig som en bogorm. Jeg ansporer ikke til, at man ikke skal gå op i eksamenerne – men vælg dine kampe med omhu. Det er skønt at få 12 i noget, man virkelig har kæmpet for, men det er ikke fornuftigt at stresse sig selv unødigt to gange om året.

5) Sørg for at rejse alt det du kan, mens du studerer. Det er nu, du har tiden til at udforske verden, før du engang kun indehaver fem ugers ferie om året. Derudover synes jeg, alle studerende skylder sig selv den oplevelse at tage på udveksling. Mine to udlandsophold i hhv. Filippinerne (da jeg læste Antropologi i et år før Medievidenskab) og i Californien har givet mig så meget både fagligt og som menneske.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *