Adventskalender: Nytårsspecial!

Vi er så heldige at have fået endnu en tidligere medievidenskaber ved navn Johanne til at fortælle om hendes vej fra studerende til job. Vi har derfor en overraskelse i form af en lille nytårsspecial, som vi håber vil være med til at skyde 2018 i gang med en masse inspiration og håb om job forude! 😉

“Specialisér dig i en retning”

Her fortæller Johanne Luise Boesdal kort om hendes vej til jobbet som kommunikationskonsulent for Dansk Journalistforbund og kommer med nogle gode råd til en #medievidenskaberinthemaking.

Hvad er dit job og hvad indebærer det?
Mit job i DJ indebærer kommunikationsopgaver, planlægning af events og produktion af journalistiske artikler, udvikling af personaer og andre strategiske opgaver.

Vejen til jobbet:
Jeg skrev speciale om den selvbiografiske genre, var et semester på udveksling i Madrid og havde et semester med praktik på DR (radio). Da jeg skrev speciale, havde jeg studiejob som runner og phoner på et nyhedsprogram på DR.

Mit første fastansatte job var som tekstforfatter i reklamebranchen, hvor jeg lærte at skrive som et håndværk. Derefter var jeg selvstændig kommunikatør i en årrække, her fik jeg viden om kundepleje og kommunikation i større virksomheder. Efter tre år som journalist på et magasin, blev jeg i 2015 ansat i DJ som konsulent i kommunikationsafdelingen.

Dit bedste råd til en medievidenskaber:
Mit bedste råd: Specialisér dig i en retning. Få et håndværk eller en specialviden indenfor et område, så du ikke bare er lidt dygtig til mange ting, men virkelig dygtig til få ting. Jeg har fået jobs, fordi jeg skriver godt indenfor mange forskellige genre.

Et andet råd: Indenfor de områder, du interesserer dig for, så gå efter det mest aktuelle. Der er brug for medieforskere, der kan analysere og perspektivere indenfor de aktuelle problematikker, mediebranchen befinder sig i.

 

Rigtig godt nytår fra SAMS!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *