Der er så meget mænd misforstår

Der er så meget, kvinder ikke forstår”. Sådan slutter Oddset-reklamerne. Min første tanke, når jeg ser de reklamer, er altid den samme: ”Ja, og hva’ så?”. For vi skal jo ikke vide eller forstå alt. Det skal mændene jo heller ikke. Så hvorfor er der brug for at pointere det? I sidste ende går det jo meget godt for begge køn alligevel.

Forestil dig en stue. En kvinde sidder og ser fjernsyn. Over skærmen ruller der en reklame for flydende eyeliner, hvor en kvinde siger til en anden kvinde: ”Den skal bare så tæt på vippen som muligt, bare spring ud i det!”

Imens sidder hendes kæreste i et tilstødende lokale og tror, at der bliver snakket om svømning. Reklamen slutter med teksten ”Der er så meget, mænd ikke forstår”. Men er det ikke lidt lige meget? For manden har jo ikke noget at bruge flydende eyeliner til. Ligesom de fleste kvinder ikke har noget at bruge informationen fra en Oddset-reklame til. Det er jo mest mænd, der spiller på sportsresultater. Og de kvinder, der tipper på sportsresultater, ved jo godt, at det ikke hedder ”ishockey-bold” eller ”cykelbold”, og at en ostemad i fodbold ikke er en håndmad, men et gult kort. Så hvorfor har man(d) lavet de her kvinde-fordummende reklamer? Er det mon nogle mænd, der har været alene om idéudviklingen? Og hvad er formålet?

Personligt føler jeg mig ikke krænket, men der skal nok være nogle derude, hvis pis kan komme i kog over reklamerne. Men når det så er sagt, så synes jeg slet ikke, reklamerne er sjove. Jeg har et billede af den mandlige målgruppe for Oddset-reklamerne. Det er et meget fordomsfuldt billede, som sikkert er tilsvarende det fordomsfulde billede, som ophavsmændene til Oddset-reklamerne har af blondiner eller kvinder generelt. Min fordom viser et billede af en mand, der ikke ved særlig meget om kvinder. Han har en slidt kasket på, er virkelig usoigneret, og når han siger noget sjovt, er han den eneste, der griner. Fordi han har dårlig humor. Virkelig dårlig humor. Men det billede er forhåbentligt langt fra sandheden.

For mig er Oddset-reklamerne bare noget, der er der. Fyld i reklamepausen. Men jeg vil dog alligevel forholde mig til dem. Jeg finder dem overflødige. Og på sin vis hænger handlingen i reklamerne ikke sammen med budskaberne i selvsamme. At der sidder nogle mænd og ser sport i fjernsynet hænger ikke sammen med, at der er meget, kvinder ikke forstår. Og det budskab overskygger det vigtigste budskab – nemlig at man kan spille på sportsresultater på Oddsets hjemmeside. Det har ikke noget med kvinder at gøre. Jeg tror snarere, ophavsmændene manglede en punchline, som reklamerne kunne blive husket på. Jaja, der er meget, kvinder ikke forstår, men helt ærligt, hvorfor skal vi kende offside-reglen eller bruge tid på at gå op i, hvem der er det bedste hold? Det er jo LANGT vigtigere, hvilket hold, der har flest stykker eyecandy. Alt andet ved sport er på sin vis ret ligegyldigt. At kunne forklare offside-reglen skulle eftersigende være et godt scoretrick, men omvendt, hvis det er det, der skal til, så er det nok dig, der kommer til kort, når han bruger størstedelen af sin tid på at spille Fifa eller se kampe i tv.

Der er så meget mænd misforstår. Vi ville forstå sport, hvis vi gad. Men vi er jo ikke dumme, fordi vi ikke bruger tid på sport. Vi har bare andre ting, vi hellere vil bruge vores tid på. En fodboldkamp varer 2×45 minutter. Plus pause. Plus overtid. Det er en tidsrøver. Ikke at vi kvinder kan fornægte os tidsrøvere. Et afsnit af Greys Hvide Verden varer 42 minutter. Og ja, for os er det lige så vigtigt som en fodboldkamp. Forskellen er, at vi ikke supplerer med vores eget lydspor. Ingen hujen, ingen skrål og ingen øl. Men det betyder ikke, at vi ikke er lige så spændte på afsnittets slutning, som I er på kampens slutresultat. For begge dele skal jo ende lykkeligt. Ellers gider vi ikke se det. Men vi ryster ikke på hovedet af jer, når der er noget, I ikke forstår. Det skal der være plads til. Ligesom der skal være plads til, at vi ikke gider se fodbold. Kampene ender jo altid ens. Der er en vinder og en taber. Game over

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *