Derfor dater unge på de sociale medier

Internettet bugner af datingsider, som kan matche dig med din perfekte partner. Alligevel vælger flere og flere unge at søge kærligheden på de sociale medier.

Et museklik, en profiltekst og en tur gennem datingsidernes kærlighedsalgoritmer. Jagten på den perfekte partner har tilsyneladende aldrig været lettere. Alligevel vælger et stigende antal unge datingsiderne fra til fordel for deres eget netværk af mulige partnere på de sociale medier.

»De fleste unge har som udgangspunkt et dynamisk socialt netværk, som giver dem gode muligheder for at finde en partner. De dater for underholdningens skyld, for sjov og måske bare for at prøve noget andet,« siger Casper Høeg Radil, der er sociolog med speciale i online dating.

Singler over 30 år foretrækker dog stadig at date på datingsiderne, da udvalget af seriøse potentielle partnere i denne aldersgruppe er størst her. Casper Høeg Radil forklarer, at det er noget vidt forskelligt,  som singlerne på datingsiderne og de sociale medier søger:

»Det interessante på de sociale medier er at møde nogen. Det interessante er ikke, hvorvidt den man dater, helt sikkert vil have børn indenfor de næste to år. Det er lidt mindre seriøst,« siger sociologen.

TÆTTERE PÅ DEN ENESTE ENE

Selvom dating på de sociale medier ikke er så seriøs som på en datingportal, så handler det stadig om at møde den eneste ene, mener Casper Høeg Radil:

»De fleste mennesker tror kun, at der findes et begrænset antal eneste ener derude, og sandsynligheden for at møde en af dem øges naturligvis ved at bruge så mange kanaler som muligt,« forklarer sociologen.

Han mener faktisk, at de sociale medier er et rigtig godt sted at lede efter kærligheden. Chancen for at du finder en, som du har noget til fælles med i dit sociale netværk, er nemlig væsentligt større end på datingsiderne:

»Hvis man tilfældigt har mødt hinanden på en datingside, er sandsynligheden for, at man har noget til fælles markant mindre end på de sociale medier. Det har altid været den store udfordring for internetdating,« forklarer Casper Høeg Radil og fortsætter: »Det handler om at have nogle ting til fælles. De sociale medier er en stærk platform at mødes på.«

Illustration: Amalie Vestergaard Olsen

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *