Esben Bjerre – Mig og mine medier

På godt et år er Peter Falktoft og Esben Bjerre blevet kendt som Danmarks nye satireduo Monte Carlo. Den satiriske tilgang til aktuelle emner gav dem titlen som årets bedste radioværter i 2012, og senest har de haft bragende succes med tv-programmet Monte Carlo elsker Putin på DR3. Foruden at følge Monte Carlo i radioen og fjernsynet kan du møde drengene som konferenciers ved årets ”Kapsejlads” i Aarhus den 25. april. SAMSON har skudt seks medievaner efter Esben Bjerre.

Hvordan ser dit mediedøgn ud?

Jeg starter med at tjekke Twitter, Facebook, Instagram, dr.dk og pol.dk. Når vi møder på redaktionen tjekker jeg alle netaviser, ser en tv-avis fra aftenen før, hvis jeg missede den, og ellers går tiden mest med at klippe indslag til programmet. Efter arbejde forsøger jeg at holde ud, mens TV 2 sender Go’ Aften panelet – der er ofte godt indhold til vores radioprogram. Jeg ser både 18:30’eren, 19’eren, 21:30’eren, og hvis det går rigtig godt, også Deadline. Men allervigtigst er 18’eren på TV 2. En lidt overset nyhedsudsendelse. Her er alt det, TV 2 syntes, var lige vildt nok til de store udsendelser. Det er hver aften ti minutter med rasende meget fart på.

Lige nu…

Læser jeg
Det her kommer til at lyder så hamrende kulturradikalt, men jeg er lige startet på Daniel Dalgaards digtsamling Vi er ikke konger. Det er en 25-årig ung mand, som skriver om at være ung. Og så er det vigtigst af alt ikke 700 siders historisk roman. Jeg orker det ganske enkelt ikke. Undskyld!

klikker jeg ind på
Jeg læser en del designblogs a la deezen.com, thecoolhunter.net og billedsiden jjjjound.com – en side, som er sorteret efter farveskalaer. Næsten for skønt. Ellers er Netflix og nyhedssiderne også altid under fanen ”sidst besøgt”.

Spiller jeg
Jeg spiller ikke. Egentlig ville jeg gerne have en Playstation, så jeg kunne skyde nogle terrorister, men jeg klarer mig nok…

Ser jeg
Jeg ser – ligesom alle andre ”Deadline-seende-Weekendavisen-læsende-ejerlejlighed-på-Christianshavn-ejende-jeg-handler-i-Torvehallerne-om-fredagen”-typer – Netflix’ nye serie House of Cards. En fantastisk serie om det politiske spil i Washington med Kevin Spacey i hovedrollen. Han spiller helt forrygende. Derudover glæder jeg mig umådeligt meget til 6. sæson af Mad Men og 2. sæson af Newsroom.

Hører jeg
Jeg har lige lært om gruppen Rhye og skamlytter det. Derudover er Kanye og Otis Redding altid højt oppe på listen over sidst afspillede.

Anbefaler jeg
At du går ind og ser Django Unchained, abonnerer på Euroman og lader være med at indstille Kanal 4 og 5 på dit tv. TAK!

Foto: Agnete Schlichtkrull / DR

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *