Mig og mine medier – Jakob Sheikh

Jakob Sheikh

Jakob Sheikh
Foto: Rune Pedersen / Politiken

Jakob Sheikh er journalist hos Politiken, hvor han blandt andet dækker udviklingen i Mellemøsten og omegn. De seneste år har han primært skrevet om terror, radikalisering og de danske syrienskrigere. I 2015 udkom han med bogen ”Danmarks børn i hellig krig”, som netop portrætterer danskere, der er udrejst til Syrien eller Irak for at blive hellige krigere. Gennem sit unikke kildenetværk, i det ellers lukkede militante islamistiske miljø, fortæller han i bogen og til foredrag rundt om i landet, hvordan børn af Danmark har vendt ryggen til og nu udgør en sikkerhedstrussel for landet.

Mig og mine sociale medier

Jeg bruger Twitter (@JakobSheikh), min officielle side på Facebook (Jakob Sheikh (page)) og Instagram (jakobsheikh). Twitter og Facebook målrettet for at få ideer til nye historier eller opdyrke kilder. Instagram er lidt mere diffust. Jeg bruger stort set kun sociale medier professionelt. Facebook bruger jeg specielt til at dele mine artikler, så de når ud til flere. Der er mange, som aldrig selv klikker sig ind på Politikkens hjemmeside, men de læser mine artikler, fordi jeg deler dem på de sociale me- dier. Jeg synes, det er en ret unik mulighed for at dele sin journalistik.

Lige nu ser jeg…

Ikke noget specifikt. Jeg har ikke ejet et fjernsyn siden 2008, og jeg savner det ikke. Mit fjernsynsbehov bliver dækket af tv på internettet. Jeg bruger YouTube en del i min research efter propaganda fra militante grupperinger. Jeg ser stort set aldrig serier, trods det er jeg lige begyndt på serien Narcos på Netflix. Den giver et ret autentisk billede af narkotikaunderverdenen i Columbia.

Lige nu læser jeg jeg…

”BZ – Du har ikke en chance – tag den!” af Peter Øvig Knudsen. Den er et fantastisk vidnesbyrd om, at voldelig ekstremisme ikke har et kulturelt eller religiøst default-begreb. Så er den virkelig velskrevet, og den giver stof til, at jeg i december skal på samtaletour med Øvig på Heartland Festivalen.

Lige nu klikker jeg mig ind på…

New York Times’ website og Foreign Policy. Det gør jeg faktisk hver morgen. Ellers bruger jeg hver dag medier, som specifikt beskæftiger sig med Syrien, for eksempel Syria Direct.

Lige nu lytter jeg til…

Hiphop. Alt fra Common over Mos Def til Anderson Paak. Min musik ændrer sig hele tiden. Jeg lytter tit til RnB eller jazz. D’Angelo og Chet Baker er fantastiske på hver sin måde.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *