Mig og mine medier – Merete Helene Eldrup

foto: Miklos Szabo

Merete Helene Eldrup er en af de karrierekyndige kvinder, der i en årrække har siddet i nogle af mediebranchens varme stole. Først som direktør for JP/Politikens Hus fra 1997 til 2007 og siden i sin nuværende stilling som administrerende chef for TV 2. SAMSON har talt med Merete Helene Eldrup – blandt andet for at blive klogere på, hvad man, som chef for en af landets største tv-stationer, selv foretrækker at se.

lige nu…

Ser jeg
… Nu har det jo lige været sommer, så der har jeg set en masse sport. Det er for mig noget af det bedste, der bliver vist om sommeren. Så jeg har set en masse VM og lidt mindre Tour de France. Derudover bruger jeg mine sommeraftener på at se vores nyhedsudsendelser på TV 2. Og så holder jeg selvfølgeligt også lidt øje med, hvad de andre kanaler viser.

Lytter jeg til
… Jeg hører faktisk ikke ret meget musik. Men skal jeg fremhæve noget, så må det blive det amerikanske indie-rockband The National.

Klikker jeg ind på
… Primært vores eget nyhedssite TV2.dk. Som supplement bruger jeg især Politiken.dk. Jeg er vokset op med Politiken og synes, at avisen har en god og klar webside. Derudover er jeg altid lige forbi DMI.dk, fordi jeg ikke kan lade være med at sammenligne DMIs vejrudsigt med TV 2s.

Læser jeg
… Jeg læser virkelig mange bøger. Det er nok min hovedinteresse. Denne sommer har jeg især læst bøger af den kvindelige forfatter Donna Tartt. Jeg har lige læst hendes The Goldfinch – den er rigtig god.

Udfordrer det tv-branchen
… Helt klart det ændrede mediebrug, hvor ”fritvalgstendensen” virkelig slår igennem. Alle ved jo, hvor irriterende det er at være styret af at skulle se noget, hvis man hellere vil sidde ude og grille. ’Hvor’ og ’hvornår’ har på kort tid ændret sig markant. Folk vil have indhold, når det passer dem, og derfor er det for en tv-station som TV 2 en god læreregel at følge forbrugerne. Men noget af det, der er svært, er især at konkurrere med udenlandske serier, fordi de findes så mange andre steder. Vi skal derfor promovere os på det danske indhold på både TV 2 og TV 2 Play; danske nyheder, dansk fiktion og andre gode, danske programmer. Og så skal vi selvfølgelig stadig have traditionelt, godt flow-tv på tv – det skal bare være endnu skarpere og det skal være tilgængeligt på flere platforme.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *