Nyt nummer af SAMSON – Medier = sandhed?

Medierne har historisk set været både samfundets og individets største kilde til ny viden, inspiration og måske vigtigst af alt information. Disse efterhånden mangeartede medier skildrer med både visuelle og skriftlige virkemidler verden omkring os og leverer konstant nye materialer, vi som individer skal kunne forholde os til. Som et kludetæppe af små farverige lapper stof tager vi disse informationer ind og forsøger at danne os et samlet billede af nyheder, trends og samfundsværdier. Faktum er dog, at disse medier ikke altid udlægger den rene sandhed, men i stedet modificerede eller direkte løgnagtige informa- tioner til os. Men hvilke medier kan man stole på? Og hvordan kan man reelt skille sandt fra falsk? Disse overvejelser blev baggrunden for denne udgivelse af SAMSONs tema – nemlig ”Medier = sandhed?”.

Med dette nummer har vi i SAMSON-redaktionen begivet os ud på en rejse, hvor vi i høj grad har måttet granske medierne og sætte dem på en spids. I større omfang end nogen- sinde før bliver fænomener som click-bait og fake news kritiseret for at vægte fiktion og drama højere end fakta. Desværre oplever vi også en tendens, hvor mange, til trods for dette indholds ofte tvivlsomme karakter, hopper i fælden og tror på større eller mindre usandheder. At der overleveres noget falsk, og at folk køber ind i dette, er dog ikke alene begrænset til nyhedsmedierne. Også fremkomsten af sociale medier såsom Instagram tillader folk at skildre deres liv fra den helt rigtige vinkel, med det helt rigtige filter og i det helt rigtige øjeblik.

Som følge af vores mange dygtige skribenters koncentrerede arbejde, kan du som læser af denne udgivelse blandt andet dykke ned i en guide til at undgå catfishing på inter- nettet og forundre dig over, hvordan flere nye serier trækker paralleller til det virkelige samfund – selv inden hændelserne sker. Herudover kan du stille spørgsmålstegn ved, om sport i nutidens verden reelt set handler mere om sensationer end scoringer, og om vi ved hjælp af self-tracking virkelig får et bedre billede af vores reelle tilstand.

God læselyst!

Udgivet
Kategoriseret som Nyhed

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *