Nyt nummer fra SAMSON – Medierne tæt på

[vc_column_text title=”Medier tæt på” pb_margin_bottom=”yes” pb_border_bottom=”no” width=”2/3″ el_position=”first”]

Medierne er efterhånden gået hen og blevet en integreret del af vores hverdag, der med magt og foranderlighed udvisker grænser mellem et verbalt og virkeligt univers. TV-indhold bliver mere og mere intensiveret og udlægger personlige og tildeles langt mere intime oplysninger om de tv-aktører, vi følger på tæt hold. inden for nyhedsregimet findes journalistikken på samtlige digitale platforme og ligger tilgængelige for alle online brugere. I dag har alle mulighed for at komme til orde og bidrage til den samfundsdebat, journalisterne kæmper en brav kamp for at vedligeholde gennem deres bedste feel-good historier og lokkende clickbaits, der gang på gang får nye, provokorende fyldeord. De sociale medier lever forsat i bedste velgående – faktisk så godt, at de efterhånden er svære at navigere udenom i det digitale univers anno 2019. De frarøver vores tid, afdækker vores underholdningsbehov og trænger sig på, på en måde, der hæmmer vores handlinger og måske ikkeeksisterende rygrad, når det kommer til vores digitale adfærd. Hvorfor er det, at disse medier er blevet så svære at afvige fra? Er de kommet for tæt på? I denne udgivelse af SAMSOM går vi tættere på temaet “Medierne tæt på”. På baggrund af ovenstående refleksioner, kigger vi nærmere på mediernes frivillig som ufrivillig indtrængen i hverdagen på godt og ondt.

På baggrund af vores dygtige skribenters skriv, kan du som læser forvente at læse alt lige fra en artikel om DR Nyheders nye måde at levere nyhedsoverblik på via Messenger-appen til en dagbogsføring om en hverdag med Google Assistant. Du har også mulighed for at få din nysgerrighed stillet, hvis du har undret dig over, hvorfor Petra Nagel gennem en årrække valgte at invitere danskere med på en rejse til større selvkærlighed og afslutningsvis føde sin søn på åben skærm. Er du mere til sociale medier, kan du læse en klumme, der overvejer, hvorfor det nu lige er, vi eksempelvis bliver ved med at bruge et medie som Instagram, når vi ved, der er visse tilfælde kun bliver vist en filtreret verden om den perfekte tilværelse.

God læselyst.

Med venlig hilsen,
Emma Louise Jensen & Sofie Skov Rømer
Chefredaktører // SAMSON

 

[/vc_column_text] [box title=”Kolofon” type=”whitestroke” pb_margin_bottom=”yes” width=”1/3″ el_position=”last”]

 

Ansvarshavende redaktører
Sofie Skov Rømer
Emma Louise Jensen

Skribenter i dette nummer
Malene Christiane Bæk
Anja Bergholdt Andersen
Anne-Sofie Thiel
Camilla Bore Sørensen
Camilla Struck
Laura Jakobsen

Layout
Rikke Drøgemüller
Ji Qi Lam

Korrektur
Anne La Cour Thysen
Pauline Bønneruo Møller
Camilla Struck

 

[/box] [blog title=”Artikler i dette nummer” blog_type=”masonry” item_count=”20″ category=”2012-3″ content_output=”excerpt” excerpt_length=”20″ pagination=”yes” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *