SAMSON spørger redaktionen: Hvilket socialt medie vil du nødigst undvære – og hvorfor?

Line Kjær Røge (Chefredaktør)
»Selvom det piner mig lidt, må jeg nok sige Facebook. Egentlig er jeg ret overbevist om, at jeg godt kan undvære alt det sociale ”fyld” som statusopdateringer og billeder, men det er svært at undvære al den information og koordinering, som finder sted via Facebook. For eksempel foregår informationer om mine to nuværende fag og vagtbytte på mit arbejde derinde.«

Maria Mørch Brinkmann Skytte (Ansvarshavende chefredaktør)
»Som arbejdsredskab vil jeg nødigst undvære Facebook, fordi man let og smidigt kan dele information og dokumenter med for eksempel studiekammerater. Jeg bruger det til gengæld sjældent til rent privat brug. Så er jeg nok mere til Snapchat, fordi det føles mere personligt og vedkommende.«

Katrine Lassen (Skribent)
»Facebook. Jeg kan egentlig bedre lide Instagram, men hvis jeg skal være helt ærlig, så tror jeg, at mit liv ville være anderledes, hvis jeg skulle undvære Facebook. Netværket er genialt til alt fra planlægning og kommunikation til tilfredsstillelse af min nysgerrighed. Én ting jeg dog godt kan undvære ved Facebook, er reklamerne.«

Simone Skaarup Rosengreen (Skribent)
»Jeg vil nødigst undvære Facebook, da meget koordination, aftaler og begivenheder foregår igennem dette medie – her med tanke på studie, håndbold, arbejde og lignende.«

Vicki Rasmussen (Skribent)
»På nuværende tidspunkt er det LinkedIn. Det skyldes, at jeg forsøger at blive bedre til at udvide mit netværk, og så er LinkedIn et godt sted til at bibeholde mine forbindelser eller finde nye. Derudover skal jeg snart søge efter praktik, og så er LinkedIn et godt sted at holde øje med virksomheders praktikopslag og finde virksomheder, hvor jeg kan se mig selv i fremtiden.«

Nana Grandt (Skribent)
»Facebook. Jeg kan holde kontakt med venner og veninder, få inputs og holde styr på interessante begivenheder. Det er let og underholdende tidsfordriv på en dejlig asocial social måde.«

Maja Agerskov Hermansen (Skribent)
»Instagram. Jeg er ikke selv en af dem, der poster billeder hver eneste gang jeg spiser morgenmad, men jeg synes, at det er en sjov og inspirerende måde at dele små og store ting fra hverdagen.«

Marianne Bjørn (Skribent)
»Twitter. 140 tegn, kort og klart. Her får jeg serveret små bidder af faglige indspark, links til rapporter og artikler om medieudvikling, nyheder og humoristiske indslag. Twitter er kuratering af internettet, som giver mig stor værdi i form af viden og inspiration.«

Rasmus Rørdam Lund (Layouter)
»Helt klart Facebook. Det sociale udstillingsvindue er blevet så meget mere, end det først var, og i dag er jeg virkelig afhængig af det. De fleste arrangementer starter på Facebook, og Messenger har mere eller mindre overtaget SMS’en, så rent praktisk er det bare blevet et virkelig godt værktøj, når man skal planlægge noget med andre mennesker.«

Cecilie Sara Cholewa (Layouter, webredaktør)
»Det må nok være Facebook. Selvom der er meget ved Facebook, som jeg godt kan undvære. Men jeg vil ikke undvære at kunne kommunikere med min familie og mine venner, da de bor i den anden ende af landet. Det er hyggeligt at kunne følge med i andres liv, og Facebook gør det absolut bedst, når det kommer til at bevare forbindelsen med folk.«

Julie Lykke Ottesen (Layouter)
»Jeg vil nødigst undvære Facebook. Mediet bruger jeg i høj grad til at holde kontakt med venner fra nær og fjern. Ligeledes er det godt til sparring på studiet.«

Ditte Seitzberg Enevoldsen (Fotograf)
»Facebook. Jeg ville ønske at jeg kunne være fri for det, men det er pt. det bedste værktøj til at planlægge aftaler både med folk fra studiet og med vennegrupper spredt over store afstande. Desuden er Facebook godt, når man skal holde sig opdateret om kulturelle begivenheder og arrangementer i sin by.«

Alexandra Bendixen (Korrekturlæser)
»Snapchat. Modsat mange af de andre sociale medier, er det meget uhøjtideligt og ikke-selviscenesættende. Det er mere “intimt”, og det giver ofte et billigt grin.«

Vicki Kragh Pedersen (Korrekturlæser)
»Facebook. Af alle de sociale medier, jeg bruger, er det der, jeg har flest venner samlet på et sted, og dermed flest relationer. Facebook gør det nemmere at følge med hos især venner på udveksling.«

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *