Nyt nummer af SAMSON – Når medier fanger

SAMSON 2018 #1

Nutidens medier er et fint og indviklet spind, i hvilket ethvert menneske risikerer at blive fanget. Fra den spæde start har medier overlevet på baggrund af folk. Uden folk til at lytte, se, læse, dele og kommunikere ville medier ikke have eksisteret som fænomen. Et fænomen der i dag er blevet så indflydelsesrigt, at det henvises til som den fjerde statsmagt. Det er derfor ikke overraskende, at idet medierne vokser sig større og forgrener sig ind i flere aspekter af liv, så oplever vi som mennesker nemmere at blive indfanget.

Normen er med tiden blevet, at vi helst ikke går uden for en dør uden vores smartphones, gratisaviserne nærmest flyder ved busstoppestederne, alle informationer om alt fra løn til sygdomshistorik tilgås online, og det gør lidt ondt på en stor del af befolkningen, hvis de går glip af fredagens afsnit af X-Factor. Den almene dansker er altså i kontakt med medier i en eller anden udstrækning hver dag. Men medier er mere end blot deres brug. For med brugen af medier følger så meget mere med, hvilket vi på SAMSON-redaktionen både ser og selv oplever. Derfor har vi med denne udgave under temaet Når medier fanger forsøgt at skildre forskellige sider – positive som negative – af mediernes fængende funktioner.

Derfor bringer vi dig alt fra en guide til at slippe din mobilafhængighed til en beskrivelse af opgøret mod de kropsidealer, som fremkomsten af sociale medier har bragt med sig. Vi beskæftiger os med sport – både fysisk og online – og hvorvidt man kan blive så optaget af sportsverdenen, at det hæmmer én i andre sammenhænge. Ydermere kigger vi tættere på konceptet clickbait, og hvordan mediernes fængende overskrifter stjæler vores opmærksomhed og stiller desuden spørgsmålet: hvis man allerede fysisk er fanget, kan medier så i virkeligheden være en frihed?

Med dette in mente ønsker vi dig en god læsning af denne udgave af SAMSON. Vi vil ydermere som redaktører gerne takke alle medvirkende til denne udgave for deres koncentrerede og imponerende indsats.

God læselyst!

Udgivet
Kategoriseret som Nyhed

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *