Thomas Buch-Andersen: Mig og mine medier

Thomas Buch-Andersen arbejder til daglig som vært på Detektor – et program på både DR2 og P1, der fakta-tjekker diverse udsagn fra medierne. Tit er det sproglige krumspring eller tvivlsomme statistikker, der sættes under lup. Detektor tjekker både udsagn i aviserne, fra de politiske partier og historiske myter. Eksempelvis tjekkede de i september måned, om dette udsagn fra Dansk Folkeparti var korrekt: ”Indvandrere koster det danske samfund 16 milliarder kroner om året”. Thomas Buch-Andersen konfronterer de ansvarlige og tvinger dem til at tage stilling til sandhedsværdien i det, de har udtalt. Nu kommer tv-værten selv under luppen, for SAMSON har faktatjekket Thomas Buch-Andersen og bedt ham om at indvie os i sine personlige medievaner.

Hvordan oplever du det sprog, medierne anvender?

Det spænder bredt. Jeg tør godt sige, at medierne, forstået som: aviser, tv, radio, er det mest kreative, opfindsomme og originale sted for udviklingen af det danske sprog. Jeg støder dagligt på formuleringer og vendinger, der oser af overskud og indlevelse. Omvendt er det måske også et af de mest klichetyngede områder i samfundet. Der findes desværre en ligegyldighed nogle steder kombineret med en manglende interesse for at dyrke måden, vi kommunikerer på, som et område med en særskilt livsværdi.

Er jeg afhængig af
… Tv-serien ‘The Newsroom”

Klikker jeg på
… ind på Huffington Post og New York Times

Lytter jeg til
… Counterspin-podcast fra NPR (National Public Radio) eller The Media Show-podcast fra BBC Radio Four

Undrer det mig
… hvorfor der ikke er flere originale, nye danske nyhedshjemmesider

Læser jeg
… Nate Silvers bog The Signal and the Noise. Nate Silver er en amerikansk statistik-guru, som formår at formidle, så tal bliver omtrent så spændende som krimier.

Anbefaler jeg
… alle at dyrke deres egen originalitet.

Foto: Janus Weile / DR

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *