Wordfeud – scrabble with a twist

Ordlegen: Wordfeud som applikation til smartphones er en stor succes. Inspireret af Scrabble er spillet en gammel kending på en ny medieplatform. Her er den med til at udfylde hverdagens tomrum samt skabe endnu et virtuelt fællesskab.

Wordfeud-konceptet lader umiddelbart til at være en ret sjov idé. At udvikle en app med afsæt i et så populært og traditionelt brætspil som Scrabble til noget nyt, der på ny kan fange et bredt publikum, lader til at være en guldgrube.

Hele idéen med, at der i dag kan overføres et populært spil til nutidens smartphones og sociale medier, gør, at det altid er tilgængeligt og når ud til en bred del af befolkningen. Man kan vel kalde det et traditionelt spil med et moderne twist.

Konceptet ligger op til noget underholdende og tilmed socialt. Men om det faktisk er tilfældet, vil jeg lade komme an på en prøve. Jeg må afprøve Wordfeud.

Socialt fyld til hverdagens tomme pladser

Rammer vi ind i ventetid, reklamepause eller andre kedsomhedselementer, er Wordfeud umiddelbart den kærkomne løsning. Wordfeud gør det muligt at få udfyldt mange ”kedsomhedsrum” i hverdagen og tilmed krydre det med nogle konkurrenceelementer.

Jeg må være ærlig og indrømme, at det ikke lige udfyldte alle mine kedsomhedsrum, hvilket jeg havde ellers havde håbet. Problemet er, at mange af mine modstandere simpelthen var for langsomme til at svare. Men har man tid og en modstander, der rent faktisk gider spille, så kan jeg godt – til dels – sætte mig ind i det sjove ved Wordfeud.

Når modstanderne ikke er for langsomme, så er de bare oppe utrolig sent. Det viser sig, at mange Wordfeud-tilhængere spiller forholdsvist sent – formentlig fordi vi især har tiden om aftenen. Netop dét viser min erfaring også.

Anmodninger vælter ind døgnet rundt. De vælter ind og forstyrrer nattesøvnen! Og nysgerrig som jeg er, må jeg jo tjekke, om det er en vigtig besked. Skuffet blev jeg, når min lurende fornemmelse viste sig at holde stik: Cat1234 har spillet ’kulde’ for 22 point. Fedt, så troede jeg lige, at jeg havde venner – og havde det egentlig også. Bare en Wordfeud-ven.

Min tid som vordende Wordfeud-entusiast bliver en kortvarig affære. Wordfeud er i min optik kedeligt, og så er det temmelig irriterende, at folk ikke kan svare med det samme. Jeg kan i stedet få lov til at gå og vente på at få lov til at skrive et ord i to dage – hvad sjovt er der ved det? Da jeg sad i bussen og tænkte ”Wordfeud-moment!”, fik jeg først respons efter, jeg var trådt ind af døren i min lejlighed. Wordfeud udfyldte for mit vedkommende alt for mange af de forkerte rum!

Nyt socialt forum lige i lommen

En helt anden og mindst lige så vigtig del af Wordfeud er selvfølgelig det sociale. Indførelsen af Scrabble på en ny medieplatform har medført et nyt virtuelt, socialt fællesskab.

Vi er sammen på en måde, vi ikke har været sammen før. Med det mener jeg, at med Wordfeud er vi i kontakt, men samtidig ”ikke i kontakt”. Det lyder snørklet, og sagt på en anden måde så har vi i kraft af det igangværende spil i første omgang fået etableret en kontakt til hinanden; men den er ikke kendetegnet ved ”her og nu” beskeder, der skal svares på prompte, men noget, man kan gå fra og til. Spillet, og samtalen vi har med hinanden, fungerer med andre ord asynkront. Kontakten holdes i live ved, at den ligger lige nede i lommen og spillet løbende forsætter.

Det sociale spille-netværk er altså lige ved hånden, det er altid tilgængeligt – har man lyst, kan man altid spille, da det er muligt at spille mod tilfældige modstandere og ikke bare ”mor”. På den måde, er man ikke afhængig af kohærens mellem tid eller rum – eller vennernes engagement for den sags skyld.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *